«Πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά!

πέθαναν-τον-κώστα-γαβρά-732604

Μία απίστευτη είδηση που τελικώς αποδείχθηκε ψεύτικη, κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφορικά με τον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά.

Σύμφωνα με tweet που υποτίθεται ότι ήταν της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά (η οποία εκείνη την ώρα ήταν στην τελευτή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου και δεν γνώριζε τι συνέβη) ο Γαβράς έφυγε από τη ζωή, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Αναλυτικά η ανάρτηση η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά ανέφερε: Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα.

Στη συνέχεια ήρθε το παρακάτω tweet που αναφέρει: Ο λογαριασμός αυτός είναι hoax του ιταλού δημοσιογράφου, Τομάσο Ντεμπενεντέτι.

 

Ολοζώντανος… και στον αέρα

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης βγήκε λίγο μετά σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας… πως ζει και πως απλά αποτελεί fake news.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε ότι «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

 

Ζορμπά: Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός

Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

Πηγή: altsantiri.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook