Πάνω από 500 άτομα από 40 χώρες στα Χανιά για το Παγκόσμιο Τουρνουά Μπάντμιντον

πάνω-από-500-άτομα-από-40-χώρες-στα-χανιά-για-754618

Μια τεράστια διοργάνωση παγκοσμίων διαστάσεων θα φιλοξενηθεί τις ερχόμενες μέρες στα Χανιά, με το Παγκόσμιο Ανοιχτό Τουρνουά Αντιπτέρισης (Badminton) να φιλοξενεί στο Κλειστό Γήπεδο Κλαδισού αποστολές από 40 χώρες του κόσμου.

Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα) στο Κλειστό του Κλαδισού, θα φιλοξενήσουν πάνω από 230 αθλητές της αντιπτέρησης που θα εκπροσωπούν 40 χώρες του κόσμου και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα ξεπερνάνε τα 500 άτομα στα Χανιά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, δόθηκε συνέντευξη τύπου για το θέμα, παρουσία των συνδιοργανωτών των Αγώνων εν μέσω της προπόνησης των Ελλήνων αθλητών.

Μάλιστα δύο από τους αθλητές μίλησαν στο zarpanews.gr, για το άθλημα την εμπειρία τους πάνω σε αυτό:

Η 16χρονη Ματίνα Σωτηρίου από τις Σέρρες έμαθε το άθλημα της αντιπτέρισης από μια ενημέρωση που της έγινε στο σχολείο πριν από 7 χρόνια και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές, με αυτή τη στιγμή να είναι στο Νο1 της πανελλήνιας κατάταξης σε όλες της κατηγορίες, ενώ έχει υπάρξει και πρώτη στην ευρωπαϊκή κατάταξη στο παρελθόν.

Η ίδια ωστόσο δίνει το δικό της στίγμα όσον αφορά στις υποδομές και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν προπόνηση πανελλαδικά, λέγοντας πως δεν είναι και οι καλύτερες αυτή τη στιγμή, καθώς το φτερό στο οποίο βασίζεται το άθλημα είναι εύθραυστο και απαιτεί να γίνεται χρήση κάτω από συγκεκριμένες θερμοκρασίες, κάτι που όσο δε γίνεται δυσκολεύει την ποιοτική προπόνηση.Ο Πέτρος Τέντας από τον Ο.Α.Γ.Ω. Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το Badminton πριν από 13 χρόνια και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει μια νέα διάκριση εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο διεθνές ανοιχτό Τουρνουά των Χανίων. Το άθλημα συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη, έκρηξη, ευφυΐα και μπορεί να το παίξει κανείς από μικρός μέχρι και τα βαθιά γεράματα.

Ο Πέτρος ευελπιστεί να συνεχίσει να εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις, με στόχο να καταφέρει μια ακόμα διάκριση σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις συμμετοχές στην Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα στο Μπακού, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Ο Βασίλειος Ξάνθου, εθνικός προπονητής ελληνικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης κάλεσε τους Χανιώτες να έλθουν να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν το άθλημα, καθώς και μαθητές από σχολεία, έτσι ώστε αργότερα η πόλη να καμαρώνει πρωταθλητές και σε αυτό το αγώνισμα.

Είναι χαρά και τιμή που τα Χανιά φιλοξενούν μια ακόμα διεθνή διοργάνωση, που αποτελεί αγώνα που συμμετέχει στις διοργανώσεις για να εξασφαλιστούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Μέσα από το Τουρνουά επιδιώκουμε να γνωρίσουν οι Χανιώτες κι οι Χανιώτισσες το άθλημα ενώ τους καλούμε να έρθουν να παίξουν την Πέμπτη και την Παρασκευή μετά τις 8 και το Σάββατο μετά τη 1 το μεσημέρι, κάλεσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χανίων Σταύρος Φιωτάκης.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με τις απονομές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook