Πάνω από 140 οι νεκροί από τα φονικά 7,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν | Ξεπερνούν τους 800 οι τραυματίες | Photos + Video

πάνω-από-140-οι-νεκροί-από-τα-φονικά-75-ρίχτ-298549

Τουλάχιστον 149 άνθρωποι (118 στο Αφγανιστάν και 31 στο γειτονικό Πακιστάν) έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 800 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών που σημειώθηκε στις 11:09 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και είχε επίκεντρο το βορειοανατολικό Αφγανιστάν και έγινε αισθητός μέχρι και στην Ινδία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Ο αριθμός νεκρών και τραυματιών αυξάνεται ραγδαία καθώς περνούν οι ώρες.

seismdg31Σύμφωνα με τις τελευταίες πληφορορίες, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Πακιστάν και 200 στο Αφγανιστάν.

Μόνο στην επαρχία Κχιμπέρ Πακχούνκχουα του Πακιστάν οι τραυματίες, σύμφωνα με το CNN αγγίζουν τους 589 και οι νεκροί τους 71.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και 3 στην περιοχή Γκίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, σύμφωνα με πηγές.

seismdg3Την ίδια ώρα στην βόρεια αφγανική πόλη Ταλοκάν 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Επίσης πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook