Ο 74χρονος κομμωτής μιλάει για τη φρίκη που έζησε στα χέρια αδίστακτων ληστών

ο-74χρονος-κομμωτής-μιλάει-για-τη-φρίκη-250521

ImageHandler (2)Οι μώλωπες στο σώμα και το πρόσωπο του 74χρονου κ. Ντίνου, του πασίγνωστου κομμωτή που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια ως επιχειρηματίας στην Κυψέλη αλλά και στο Κολωνάκι μαρτυρούν ότι πραγματικά είχε Αγιο μετά τη φρικτή εμπειρία που βίωσε την προηγούμενη εβδομάδα και προκάλεσε σοκ στον ίδιο και την οικογένειά του.

Αδίστακτοι ληστές του είχαν στήσει καρτέρι όπως ο ίδιος αποκαλύπτει τον απήγαγαν την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, τον οδήγησαν σε ένα γκαράζ και τον ξυλοκοπούσαν ανελέητα ενώ σαν να μην έφτανε αυτό όταν εκείνος ακόμη και μετά από τα φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέστη αρνιόταν να αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου του οι ληστές πήραν το πορτοφόλι και τα κλειδιά από το διαμέρισμά του πήγαν εκεί και ξυλοκόπησαν βάναυσα τη σύζυγο και το γιο του που βρίσκονταν αμέριμνοι μέσα στο σπίτι προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.

Υπέβαλαν μάλιστα σε φρικτό βασανιστήριο τη μάνα την οποία πίεζαν να έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω στο γιο της την ώρα που εκείνοι τον ξυλοκοπούσαν ανελέητα προκειμένου να αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Τελικά μην πετυχαίνοντας αυτό που ήθελαν το παραβίασαν με τη χρήση οξυγόνου και απέσπασαν ανεκτίμητης αξίας πράγματα, λίρες και μετρητά που φτάνουν περίπου τις 30.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι δράστες συνελήφθησαν και πρόκειται για ένα Ρώσο και τέσσερις ομογενείς από το Καζακστάν και την Ουκρανία.

«Οι δράστες μου την είχαν στημένη»

Ο κ. Ντίνος γυρνά το χρόνο πίσω τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα θα ένιωθε όπως λέει χαρακτηριστικά πως η ζωή του όπως και η ζωή της οικογένειάς του απειλείτο από αδίστακτους ληστές.

«Εγώ όπως κάθε μέρα είχα βγει από το σπίτι μου μαζί με το σκυλάκι μου το οποίο καθημερινά το πηγαίνω βόλτα περιμετρικά της γειτονιάς. Αυτοί προφανώς μου την είχαν στημένη φαίνεται ότι όλο αυτό που έγινε το είχαν πάρα πολύ καλά προετοιμάσει. Οπως πήγαινα λοιπόν στην οδό Σύρου προς Επτανήσου ήταν εκεί ένας άντρας νεαρής ηλικίας καστανός με μία μάσκα στο πρόσωπο από αυτή που φορούν οι μπογιατζήδες, με ρούχα μπογιατζή πλάι σε ένα αυτοκίνητο που έγραφε από έξω κατασκευές, επισκευές και τα συναφή. Δεν πήγε καν το μυαλό μου ότι κάτι περίεργο συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Σε κάποια στιγμή έρχεται πάνω μου και με ένα βαμβάκι που είχε προφανώς αναισθητικό και ενώ εγώ προσπαθούσα να φωνάξω για βοήθεια μου έκλεισε το στόμα και με τη βία με έβαλε μέσα στο φορτηγάκι. Υπήρχε εκεί μία κυρία η οποία φώναζε με είδε αλλά αυτός φώναξε σε σπαστά ελληνικά άλλους δύο με βάλανε μέσα στο αυτοκίνητο, μου βάλανε χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπούν πολύ. Ζητούσαν επίμονα να τους πω τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου κάτι που εγώ αρνιόμουν βέβαια να κάνω.»

«Ήμουν ζαλισμένος, με χτύπαγε ένας συνέχεια και λίγο μετά με μεταφέραν σε ένα γκαράζ όπου άκουσα την πόρτα να ανοίγει και με κρατούσαν εκεί. Του ζήτησα λίγο νερό, του έλεγα ότι έχω πρόβλημα με την υγεία μου γιατί έχω ζάχαρο. Μου πήρανε ότι είχα πάνω μου κλειδιά, πορτοφόλι προφανώς ξέρανε που έμενα και πήγαν σπίτι μου. Επιστρέφουν λοιπόν αφήνοντας εμένα εκεί στο γκαράζ και πηγαίνουν σπίτι μου. Μπαίνουν μέσα τους δένουν και αρχίζουν να τους ξυλοκοπούν αλύπητα και αφού είδαν και απόειδαν το άνοιξαν με γκάζι το χρηματοκιβώτιο. Την ώρα εκείνη χτυπά το θυροτηλέφωνο και ήταν μία τυχαία επίσκεψη που ήθελε να κάνει σπίτι μας μία οικογενειακή φίλη και χάρη σε αυτή θα έλεγα ότι οι ληστές ετράπησαν σε φυγή και δεν έπαθε κάτι χειρότερο η γυναίκα και ο γιος μου.

«Πήρανε τα πάντα από μέσα. Ξέρετε εγώ είμαι γνωστός επιχειρηματίας εδώ και 50 χρόνια δουλεύω ασταμάτητα, είμαι συλλέκτης έργων τέχνης, δούλεψα σκληρά οπότε έκανα αυτό που λέμε περιουσία. Είμαι γνωστός κομμωτής με επιχείρηση και εδώ στην Κυψέλη αλλά και στο Κολωνάκι, κομμώτρια και η γυναίκα μου και η κόρη μου. Είχα και άλλες επιχειρήσεις στο παρελθόν δούλευα όλα αυτά τα χρόνια. Τι να πω… Με βάλανε στο μάτι… Ισως να φταίω δεν έπρεπε να μιλάω και εγώ για όλα αυτά που είχα για τις συλλογές μου… Μου πήρανε 27.000 ευρώ, λίρες και πολλά κοσμήματα και χρυσό, μασούρια με συλλεκτικά νομίσματα. Τι να πω ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά ας πούμε. Επιστρέφοντας αυτοί με πήραν και με πέταξαν αφού με μετέφεραν κάπου αλλού στο προαύλιο μιας πολυκατοικίας.

«Το σκυλάκι μου άρχισε να γαβγίζει το αντελήφθησαν διερχόμενοι κάτοικοι και ειδοποίησαν τις αρχές όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί και έτσι βρέθηκα στον Ευαγγελισμό. Με χτύπησαν πολύ άσχημα στο πρόσωπο αλλά η γυναίκα μου υποφέρει περισσότερο τη χτύπησαν στα πλευρά. Της άνοιξαν τα μάτια επίμονα και χτυπούσαν μπροστά της για να την αναγκάσουν να πει το συνδυασμό το παιδί μας με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στα μάτια. Τελικά επειδή ούτε εκείνοι μιλούσαν φώναξαν άλλους δύο και το άνοιξαν με γκάζι. Ηταν μία φρικτή εμπειρία θέλω να την αφήσω πίσω, μία ατυχής στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι να συνέλθουμε από όλο αυτό εγώ και η οικογένειά μου και να συνεχίσουμε να ζούμε στους δικούς μας ρυθμούς», λέει ο 74χρονος κ. Ντίνος μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook