Ο 36χρονος Χανιώτης «κυνηγός θησαυρών» ανοίγει τις πόρτες της ιδιωτικής συλλογής του! Photos

ο-36χρονος-χανιώτης-κυνηγός-θησαυρών-728459
Ο 36χρονος συλλέκτης, Στέλιος Τριπαλιτάκης. Φωτο: bbc

Μέχρι και το BBC έφτασε η φήμη του 36χρονου «κυνηγού θησαυρών» Στέλιου Τριπαλιτάκη, με την ιδιωτική συλλογή του στον Γαλατά Χανίων να αριθμεί περίπου 40.000 αντικείμενα «κόμμάτια» του παζλ της Κρητικής ιστορίας με κορύφωση την γερμανική εισβολή στο νησί κατά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Περισσότερα από 40.000 αντικείμενα υπάρχουν στην συλλογήΣτα μονοπάτια της ιστορίας, καλύπτοντας μια μεγάλη περίοδο από το 1669 μέχρι και το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου το 1945, μας «ταξιδεύει» η ιδιωτική συλλογή του Στέλιου Τριπαλιτάκη που βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς των Χανίων.

Η συλλογή είναι επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού. Φωτο: BBC

Εκεί που κατά την περίοδο της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, διεξήχθησαν οι σκληρότερες μάχες της περιόδου.

Ο Στέλιος Τριπαλιτάκης «ανοίγει» στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τις πύλες του μουσείου – συλλογής που έχει δημιουργήσει και οι εικόνες της συλλογής του είναι εντυπωσιακές.

Ο 36χρονος Στέλιος Τριπαλιτάκης, ξεναγεί την αποστολή του BBCΠυροβόλα, πυρομαχικά, κράνη, στολές, εξαρτύσεις, όπλα, τμήματα από Βρετανικά και Γερμανικά οχήματα, από άρματα μάχης, μοτοσικλέτες, κομμάτια από αεροσκάφη συνθέτουν την εικόνα της ιστορίας, μαζί με εκατοντάδες φωτογραφίες και έγγραφα, τα περισσότερα από την περίοδο της Μάχης της Κρήτης, αλλά ακόμα και από τον Μακεδονικό Αγώνα όπου οι Κρητικοί είχαν δώσει ηχηρό «παρών».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook