Ο 29χρονος Κρητικός που παίζει τον τουρισμό… στα δάχτυλα

ο-29χρονος-κρητικός-που-παίζει-τον-τουρι-152002

koukakisΕίναι νέος, επιτυχημένος, μα πάνω απ’ όλα low profile. Ο 29χρονος Μάνος Κουκάκης μοιράζει την ζωή του μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, έχοντας δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα ξενοδοχείων, την Viva Group hotels, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται τουριστικές μονάδες στην πατρίδα του την Κρήτη και συγκεκριμένα στην Χερσόνησο, αλλά και μαγαζιά εστίασης.

Έντονη δραστηριότητα

Ο νεαρός επιχειρηματίας είχε έντονη δραστηριότητα από τα 23 του χρόνια στον τομέα του τουρισμού ως μικρός tour operator ενώ λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αμφισβήτησαν. Όμως, εκείνος έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων επιχειρηματιών του εξωτερικού, με τους οποίους συνεργάστηκε ουκ ολίγες φορές.

Η δραστηριότητα του στο χώρο του τουρισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα ο Μάνος έχει «κλείσει» σημαντικά συμβόλαια με επιχειρήσεις της Σκανδιναβίας και της Ρωσίας, προωθώντας τις ξενοδοχειακές του μονάδες στους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι. Ο 29χρονος Ηρακλειώτης έχει γίνει, με τον τρόπο του, πρέσβης Τουρισμού, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τουριστική αγορά, αφού κατάφερε να συνδυάσει τις χαμηλές τιμές με την luxury εξυπηρέτηση.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν σταματούν όμως εδώ. Σε ηλικία 26 ετών ξεκίνησε να δημιουργεί σύστημα κρατήσεων μέσω του www.dekoho.com, ένα θαύμα της τεχνολογίας, με πολλές δυνατότητες σε σχέση με αντίστοιχες εφαρμογές. Τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας έγιναν 150.000 κρατήσεις μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στο εξωτερικό (αφού είναι κι ο μόνος Έλληνας που έχει «στήσει» τέτοια υπηρεσία). Ένα αμερικανικό fund ήρθε σε επαφή μαζί του, προκειμένου να αγοράσει το site του, κάνοντας τον πρωτοπόρο και σε αυτό, να πουληθεί δηλαδή ελληνική ιστοσελίδα στις ΗΠΑ.

Έχει δημιουργήσει, επίσης, τη δική του εταιρία τεχνολογίας, την Artigo, με έδρα το Λονδίνο, ενώ μέσα σε όλες τις δραστηριότητες του έχει καταφέρει να αναλάβει μέχρι και κρατικές δουλειές σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού. Το νεαρό της ηλικίας του δεν έχει σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων του που όπως φαίνεται δεν σταματούν εδώ. Οι πληροφορίες θέλουν τον Μάνο να κάνει το προσεχές διάστημα ένα ακόμη μεγάλο «άνοιγμα», ετοιμάζοντας και εταιρία παραγωγής ήχου και εικόνας.

Ο 29χρονος Κρητικός επιχειρηματίας, αν και ανήκει στους πετυχημένους businessmen (το όνομα του φιγουράρει στις λίστες με τους «ισχυρούς» του εξωτερικού), έχει φροντίσει να κρατά low profile, ενώ είναι πολύ «δεμένος» με την ιδιαίτερη πατρίδα του, γι’ αυτό και έχει επιλέξει να έχει ως βάση των επιχειρήσεων του, την Κρήτη.

Πηγή: espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook