Ο Χανιώτης χορευτής, η «ήρεμη-δύναμη» στο So You Think You Can Dance | Photos

ο-χανιώτης-χορευτής-η-ήρεμη-δύναμη-σ-539465

Μια αέρινη φιγούρα. Ένα ήρεμο παιδί. Ένας πραγματικός καλλιτέχνης.

Ο λόγος για τον Χανιώτη χορευτή Γιάννη-Edgar Avetikyan, που συμμετέχει στο σόου χορού του ΑΝΤ-1 και κατάφερε αν εξασφαλίσει μια θέση στα live show του παιχνιδιού. Μεγάλωσε στα Χανιά, σε σχολεία στα Παχιανά και στη Νέα Χώρα, ένα παιδί ήρεμο και συνεσταλμένο που κατάλαβε από νωρίς ποιός μέλλεται να είναι ο δρόμος του.

Η ανακοίνωση της πρόκρισης στα live του show

Ο Γιάννης μιλάει αποκλειστικά στο zarpanews.gr, για την «μεγάλη του αγάπη» -όπως λέει-, το χορό, ενώ δε διστάζει να αποκαλύψει τις δυσκολίες που πέρασε για να σπουδάσει στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα, αλλά και να φανερώσει την ευγνωμοσύνη του σε κάποια άτομα που του ανέδειξαν την ανάγκη του να χορεύει.

Γιάννη πες μας δυο λόγια για σένα αρχικά

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα πανέμορφα Χανιά. Αποφοίτησα από το 1ο λύκειο Χανίων στην ηλικία των 18 ετών. Την ίδια χρονιά, αποφασισμένος πλέον για την μεγάλη μου αγάπη -το χορό- πήγα παρ’ όλες τις δυσκολίες στην Αθήνα, για να σπουδάσω και να γνωρίσω ακόμα καλύτερα την τέχνη αυτή!

«Αναφέρω και το Λύκειο απ’ όπου αποφοίτησα διότι εκεί γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, που με βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο να κυνηγήσω το όνειρό μου λίγο πιο εύκολα και φυσικά ήταν μια μεταβατική περίοδος για την ζωή μου, όπως ο καθηγητής μου Νεκτάριος Ξανθουδάκης. Ένας άνθρωπος που για την αγάπη του για τα «παιδιά του», την τέχνη και τις ανθρώπινες αξίες είδε και την δική μου αγάπη για την τέχνη και τον χορό και με «έσπρωξε» με έναν δικό του τρόπο στο να ξεκινήσω κάπου στην ηλικία των 16-17 ετών τον σύγχρονο χορό!

Μέχρι τότε έκανα κάποια χρόνια άλλα ήδη χορού όπως latin-tango και κάποια ακόμα ανά διαστήματα στην σχολή χορού «Εν χορώ» των Χανίων.

Το εισιτήριο για το bootcamp

Αν και ξεκίνησα σε λίγο μεγάλη ηλικία τον σύγχρονο χορό, κατάφερα μέσα σε ένα χρόνο προετοιμασίας να μπω στην κρατική σχολή χορού της Ελλάδος. Εδώ θέλω να αναφέρω πως, όταν πήγα να διδαχθώ τον σύγχρονο χορό στα Χανιά (στην κ. Cerasela Dorobatu) παρόλο που επεσήμανε ότι ήμουν λίγο μεγάλος για τον σύγχρονο χορό, με παρότρυνε να το προσπαθήσω! Μετά από μια εβδομάδα, ενώ μου τόνισε ότι για έναν χορευτή είναι σημαντικό να έχει και γνώσεις κλασσικού χορού, ώστε να προετοιμαστώ καλύτερα για την επόμενη audition της κρατικής σχολής! Με ξάφνιασε ευχάριστα το γεγονός αυτό και ακόμα θυμάμαι τις λέξεις της: «εσύ σίγουρα θα τα καταφέρεις!».

Κάπως έτσι ξεκίνησε το μεγάλο μου αυτό ταξίδι!

Πέρασα στην κρατική σχολή χορού, μετακόμισα στην Αθήνα χωρίς την απόλυτη έγκριση των γονιών μου, αφού είχαμε αρκετές δυσκολίες κυρίως οικονομικές. Έτσι, παράλληλα με τις σπουδές δούλευα και σαν σερβιτόρος για τα έξοδα διαβίωσης. Καταπονούσα πολύ το σώμα μου η αλήθεια είναι, αλλά ήξερα ότι αξίζει τον κόπο και φυσικά πλέον είχα και την ψυχολογική υποστήριξη των γονιών μου. Γιατί δήλωσες συμμετοχή στο σόου χορού;
«Δήλωσα συμμετοχή στο So you think you can dance γιατί πιστεύω πως είναι μια ωραία εμπειρία που προσφέρει επιπλέον γνώση για μια άλλου είδους πλευρά του χορού επί της σκηνής, που θέλω πολύ να ζήσω!

Επίσης, πριν απο περίπου 10 χρόνια που προβαλλόταν για πρώτη φορά το σόου και το παρακολουθούσα. Μέσα από εκεί γνώρισα τον χορό καλύτερα και τον αγάπησα λίγο παραπάνω!
Με εξίταρε το γεγονός ότι σε βλέπει τόσος κόσμος ακόμα και μέσα από την τηλεόραση, να δημιουργείς με το σώμα σου ! Με ονειρευόμουν εκεί! Το όνειρο μου αυτό θα γίνει τώρα πραγματικότητα την Παρασκευή 26-5 στο σόου αυτό!

Πέρασες στα live και σίγουρα φαντάζεσαι ήδη μια θέση στο βάθρο του νικητή…

Δεν ξέρω που θα καταφέρω να φτάσω στο παιχνίδι αυτό, γιατί είναι ένα παιχνίδι.. Αλλά σίγουρα θα ήθελα να πάω μέχρι τον τελικό και ας μην είμαι ο νικητής.

Μόνο και μόνο για να πατήσω στην σκηνή όσο το δυνατόν περισσότερες φορές αλλά και να με γνωρίσει ο κόσμος έστω και μέσα από το παιχνίδι, την δημιουργικότητα και το πάθος μου για τον χορό!

Φωτογραφία με την ομάδα του στο bootcamp

Γιάννη έχεις γεννηθεί και ζήσει στα Χανιά, η καταγωγή σου είναι από την Αρμενία. Ποια τα συναισθήματά  σου για τις δύο πατρίδες σου;

Όπως ανέφερα έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στα Χανιά. Την νιώθω το ίδιο πατρίδα μου όπως και την Αρμενία. Και οι δύο μου γονείς είναι Αρμένιοι αλλά δεν μπορώ να διαχωρίσω αυτούς τους δύο τόπους.

Με την Δούκισσα Νομικού

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια πάνω στον χορό;
Μετά από δύο χρόνια και αφότου έφυγα από την κρατική σχολή, πήγα να σπουδάσω σε μια καινούρια σχολή (House of performing arts), όπου πήρα υποτροφία!

Από εκεί αποφοίτησα τον περασμένο Ιούνιο! Θέλω πολύ να συνεχίσω τις σπουδές μου και να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στην χορογραφία που τόσο αγαπώ! Είναι ένας από τους στόχους μου!

Με την χορογράφο του show

Ο Χανιώτης Γιάννης Edgar Avetikyan διαγωνίζεται αυτή τη Παρασκευή στο live του So You Think You Can Dance και θέλει την ψήφο όλων μας για να συνεχίσει το ταξίδι του στο όνειρο! Συντονιστείτε δείτε τον και ψηφίστε τον!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook