Χανιώτης πρωταθλητής κολύμβησης κατακτά τις πασαρέλες σε Νέα Υόρκη και Μιλάνο

χανιώτης-πρωταθλητής-κολύμβησης-κατ-122809

ilias.petrakis

Είναι 27 ετών, βαλκανιονίκης στην κολύμβηση και ένα από τα μοντέλα που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Με καταγωγή από την Κρήτη, ο Ηλίας Πετράκης συγκαταλέγεται στην πολλά υποσχόμενη next generation του μόντελινγκ

Διαθέτει ισχυρό κρητικό DNA κι ένα τσαγανό που θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες του είδους. «Είναι πειθαρχημένος, συνεπής και στη δουλειά δεν τον πτοεί τίποτα», ισχυρίζεται η αντζέντισσά του και συνεχίζει: «Είναι το μοντέλο που δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί κάπου κι όλοι τον ζητούν. Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε από ένα editorial μόδας στην Τουρκία. Εκτοτε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά και οίκοι μόδας από ολόκληρο τον κόσμο προσφέρουν γην και ύδωρ για μια συνεργασία μαζί του». Ο Ηλίας Πετράκης κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, αλλά έχει μεγαλώσει στον Πειραιά. Μικρός θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, πέφτει για πρώτη φορά στην πισίνα σε ηλικία 5 ετών και αμέσως ξεχωρίζει για το ταλέντο του στην κολύμβηση. Η πρώτη του ομάδα είναι ο Ιωνικός Νίκαιας μέσω του οποίου έρχονται και οι πρώτες διακρίσεις. Βγαίνει πρώτος στους διασυλλογικούς αγώνες, ενώ σύντομα ανεβαίνει και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ως πρωταθλητής. Οταν τελικά στεφτεί βαλκανιονίκης, οι γύρω του αντιλαμβάνονται ότι στα όνειρά του δεν χωρούν φραγμοί. Ο ίδιος είναι οπαδός της άποψης ότι με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεται πρέπει να το κάνει καλά. Σήμερα ο προσωπικός του χώρος διαθέτει μια ολόκληρη συλλογή από κύπελλα, μετάλλια και διακρίσεις. Γι’ αυτό και οι φίλοι του έχουν να το λένε: «Ο Ηλίας είναι γεννημένος πρωταθλητής!».

petrakisΗ καθημερινότητα και η πασαρέλα

Ο Ηλίας Πετράκης γυμνάζεται καθημερινά ακόμη και όταν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις ζορίζουν την καθημερινότητά του. Μια βουτιά στην πισίνα και λίγο τζόγκινγκ είναι αρκετά για να τον χαλαρώσουν από το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα. Διασκεδάζει συναντώντας φίλους και βγαίνοντας μαζί τους για φαγητό σε κάποιο από τα in στέκια πόλεων όπου βρίσκεται κατά καιρούς. Αν τον ρωτήσεις για το μέλλον, χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου απαντήσει: «Μελλοντικά βλέπω μόνο επιδείξεις μόδας και πασαρέλα». Απάντηση καθ’ όλα λογική, αφού κύκλοι μόδας του Μιλάνου, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης τού ζητούν συνεργασία. Ο ίδιος παραδέχεται ότι η εναλλαγή τόπων διαμονής δεν τον κουράζει: «Τα μοντέλα έχουμε συνηθίσει να αλλάζουμε πόλεις, όπως αλλάζουμε τα πουκάμισα», αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Μυείσαι και λίγο στον τσιγγάνικο τρόπο ζωής. Ο τόπος διαμονής και οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, αλλά αυτή είναι εντέλει και η ομορφιά του επαγγέλματος.

Υπάρχει η αναζήτηση περιπέτειας και ο τυχοδιωκτισμός. Για τους ανθρώπους της μόδας ισχύει η λαϊκή ρήση “όπου γης και πατρίς”». Το ότι βρίσκεται συνεχώς μέσα σ’ ένα αεροπλάνο όχι μόνο δεν τον κουράζει, αλλά αντιθέτως τον χαλαρώνει καθώς στα μεγάλα ταξίδια χαλαρώνει ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή παρακολουθώντας χολιγουντιανές ταινίες.

Οσο για το αν οι Ελληνες διαθέτουν τα φόντα για να διακριθούν στον διεθνή στίβο του μόντελινγκ, απαντά: «Οι επιτυχίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια μιλούν από μόνες τους. Το γεγονός ότι όλο και κάποιος Ελληνας βρίσκεται στις επιδείξεις σημαντικών οίκων μόδας, όπως του Jean Paul Gaultier, του Givenchy και του Armani, από μόνο του λέει πολλά».

 

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook