Σήμερα ο Μιχάλης Μπλέτσας (ο εφευρέτης του υπολογιστή των εκατό δολαρίων) του Μ.Ι.Τ, στο Ηράκλειο

σήμερα-ο-μιχάλης-μπλέτσας-ο-εφευρέτης-332833

Ο εφευρέτης του υπολογιστή των εκατό δολαρίων ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Μιχάλης Μπλέτσας θα βρεθεί στο Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα:

“Γιατί τα λάπτοπ χρειάζονται αυτάκια και άλλες διδακτικές ιστορίες”

Την εκδήλωση  διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε. την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ όπου και εργάζεται από το 1996. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και κάτοχος MSc Μηχανικού Η/Υ από το Boston University.

Είχε την ικανότητα και την επιστημονική γνώση να βρεθεί στην καρδιά της καινοτομίας και να ηγηθεί ομάδας ατόμων που φαντάστηκαν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας «Ένα Laptop Ανά Παιδί» (OLPC) όπου και είχε κεντρική συνεισφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοπόρου φορητού υπολογιστή «ΧΟ», καθώς και της συνδεσιμότητας του στο διαδίκτυο.

Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες δοκιμαστικές πλατφόρμες ADSL καθώς και διαφόρων ασυρμάτων τεχνολογιών. Ο Μιχάλης Μπλέτσας έχει δώσει πολλές κεντρικές ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και έχει εκτεταμένη κοινωφελή δραστηριότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook