Ο χάρτης με τις βροχοπτώσεις στην Κρήτη | Πού έβρεξε παραπάνω;

ο-χάρτης-με-τις-βροχοπτώσεις-στην-κρήτ-450707

Ως ένα «κανονικό υδρολογικό έτος» χαρακτηρίζεται το 2017 σύμφωνα με τα βροχομετρικά στοιχεία της Διεύθυνσης Υδάτων των μετεωρολογικών σταθμών της Περιφέρειας Κρήτης.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την αξιολόγηση των δεδομένων από τους 50 μετεωρολογικούς σταθμούς που κατέδειξαν ότι κατά το τρέχον έτος από τον Σεπτέμβρη του 2016 ως τον Μάρτιο του 2017 η βροχόπτωση στην Κρήτη κυμαίνεται περίπου στο μέσο όρο της τελευταίας εξαετίας.

Αναλυτικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού εμφανίζονται μεγαλύτερα ύψη βροχής σε σχέση με τον αναφερόμενο μέσο όρο κατά 5% – 30%, ενώ στο νότιο τμήμα παρατηρείται μείωση της τάξης του 10% ως 40%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο αντίκτυπος της ανομβρίας του προηγούμενου υδρολογικού έτους 2015-2016 είναι εμφανής στους υδατικούς πόρους της τρέχουσας περιόδου.

Η αξιολόγηση και η παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και την κ. Τερψιθέα Γολοβάνη και η συλλογή των στοιχείων από τη Δρ. Ιωάννα Μαρή και κ. Μ. Τζορμπατζάκη υπεύθυνους του δικτύου της Διεύθυνσης Υδάτων.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα στοιχεία των βροχοπτώσεων με τα ύψη της βροχής σε χιλιοστά από το 2010 ως το 2017 για 32 μετεωρολογικούς σταθμούς :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook