Ο Τσόκας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

ο-τσόκας-στηρίζει-τον-αγώνα-των-αγροτώ-114824

tsokasΜε αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, σε δήλωση του τονίζει τη στήριξη του στα αιτήματα τους.

Ο κ. Τσόκας δήλωσε τα εξής:

«Έχω εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση μου με το νέο σύστημα φορολόγησης των αγροτών, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται επανεξέταση. Η αγροτική γη είναι το εργαλείο του κάθε αγρότη και αυτό το εργαλείο δεν είναι λογικό να φορολογείται κατά το ίδιο τρόπο με τα άλλα επαγγέλματα.

Το αφορολόγητο όριο είναι απαραίτητο να υπάρξει, αφού μείωση του κόστους δεν γίνεται με φορολογία από το πρώτο ευρώ.

Είναι γνωστό ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Κρητικής οικονομίας, η αγροτική παραγωγή, διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, σε όλα τα επίπεδα, για πετύχουμε το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη των αγροτών μας.

Εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, οι θυσίες του Ελληνικού λαού κινδυνεύουν να χαθούν. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή δυναμική για τα προϊόντα και τους αγρότες του τόπου.

Κάθε περιφέρεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με τις ιδιαιτερότητες της και ειδικά για την Περιφέρεια Κρήτης, όπου το κόστος παραγωγής είναι υψηλό λόγω των μεταφορικών, επιβάλλεται να εισαχθεί ένας χαμηλότερος συντελεστής Φ.Π.Α.

Ταυτόχρονα, θεωρώ επιβεβλημένη ανάγκη την ύπαρξη μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α και στα αγροεφόδια. Η έλλειψη ρευστότητας, η οποία στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί, ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμες αγροτικές επενδύσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε, προκειμένου όλα αυτά να γίνουν πράξη.

Από όποια θέση υπηρέτησα, πάντοτε βρισκόμουν στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αυτό δεν αλλάζει σήμερα. Ο συνδυασμός μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Βασική προτεραιότητα μας με τη νέα προγραμματική περίοδο, όταν οι Κρητικοί μας εμπιστευθούν για την Περιφέρεια, θα είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, για τους ανθρώπους που σήκωναν και σηκώνουν στις πλάτες τους την Κρήτη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook