Ο Τσίπρας 6 Ιουνίου στην Κρήτη | Από το Ηράκλειο θα στείλει μηνύματα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

ο-τσίπρας-6-ιουνίου-στην-κρήτη-από-το-ηρ-10721

tsipras5

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου «κλείδωσε» οριστικά η κάθοδος του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο , ως κεντρικού ομιλητή σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης είτε στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» είτε στη πλατεία Ελευθερίας, που είναι και το μόνο ανοιχτό ζήτημα αυτή την ώρα για την κάθοδο του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία εκτός από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θα σηματοδοτεί και την πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Ιουνίου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την παρουσία του στο Ηράκλειο θα επιδιώξει να σηματοδοτήσει την μεγάλη αναδιάταξη της παράταξης στη προοπτική της απόκτησης ενιαίων χαρακτηριστικών κόμματων με τάσεις και όχι παράταξης με συνιστώσες. Άρα η επιλογή του Ηρακλείου μόνο τυχαία που δεν είναι για δύο κατά βάση λόγους:

Αφενός γιατί η πλειοψηφία βουλευτών, στελεχών και οργανώσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, φέρεται να εκδηλώνεται μέσα από το Αριστερό Ρεύμα-πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφετέρου γιατί η Κρήτη για το ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται η περιφέρεια έξω από την Αττική με την μεγαλύτερη εκλογική μεταστροφή υπέρ του, με προσχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜΑΡ. Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογών , όσο και περιφερειακών-δημοτικών και ευρωεκλογών , θεωρεί την Κρήτη και το Ηράκλειο βαρύνουσας σημασίας για την διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι στις 6 Ιουνίου από το Ηράκλειο θα θέλει να σηματοδοτήσει μία επανεκκίνηση με όρους πολιτικής αντεπίθεσης στη τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και την φιλοδοξία για νέα κομματική μορφή του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για το ποιο καθοριστικό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook