Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το Yπουργείο Eξωτερικών | Video

ο-τσίπρας-αναλαμβάνει-το-yπουργείο-eξωτ-745388

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την αιφνίδια παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τετάρτης, στον απόηχο της κόντρας που είχε ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ με τον Πάνο Καμμένο την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά τις 16:00 της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε έκτακτη δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε:

«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του. Τον ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας.

Αποφάσισα να αναλάβω το υπουργείο εξωτερικών και την ευθύνη του, στέλνοντας και ένα μήνυμα ότι η επιλογή αυτή είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόφαση να αποδεχτώ την παραίτηση του Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο έχει πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, αλλά και στην κυβέρνησή μου.

Την απόφαση του να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε που συνειδητά ή ασυνείδητα διαταράσσει την ομαλή πορεία της χώρας από την κρίση.

Θέλω ταυτόχρονα να στείλω και ένα μήνυμα στους γείτονές μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες για την αλλαγή στο Σύνταγμά τους.

Τους προτρέπω να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος. Δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία.

Δεν θα αποδεχθεί ποτέ η Ελλάδα την ένταξη της γειτονικής χώρας σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τους ενθαρρύνω να συνεχίσουν».

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών να περνούν στα χέρια του πρωθυπουργού, «προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

One thought on “Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το Yπουργείο Eξωτερικών | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook