Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ασφαλιστικό

ο-συριζα-μπροστά-στο-ασφαλιστικό-247410

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε το κόμμα σχετικά με τους σχεδιασμούς του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, πριν αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του ασφαλιστικού θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη.

Το θέμα του ασφαλιστικού αποτελεί το βασικό «αγκάθι» της επόμενης περιόδου για την κυβέρνηση, που θα κληθεί με συρρικνωμένη την κοινοβουλευτική της δύναμη να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προϊδεάσει για την πρόσκληση που θα απευθύνει στην αντιπολίτευση για εθνικό διάλογο επί σειράς θεμάτων, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας αυτής.

Στόχος είναι η συνεννόηση με την αντιπολίτευση, και εφόσον είναι εφικτό, αυτή να μεταφραστεί και σε ψήφους στη Βουλή. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποφύγει διαρροές ψήφων από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που πλέον αριθμούν 153 βουλευτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση για το τι θα προβλέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αρχίζει από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook