Ο Στέλιος Κούλογλου στο 5ο Chania Film Festival | Δείτε το σημερινό πρόγραμμα προβολών

ο-στέλιος-κούλογλου-στο-5ο-chania-film-festival-δείτε-το-606911

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο πλαίσιο της ενότητας ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ έχει προσκεκλημένο την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 20:00 το δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου για να παρουσιάσει την ταινία του «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», καθώς και το βιβλίο του «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση» (Εκδόσεις Εστία).

Μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει συζήτηση παρουσία του Στέλιου Κούλογλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, Πολιτικος Μηχανικός.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Στις 18:15 θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας A LIKE IN PARADISE (2016 / 97′ ) σε σκηνοθεσία David Leloup

Η ταινία αφορά την ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέρονοτος. Διώξεις, εξορία, παρενοχλήσεις. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος.

Λίγα λόγια για την ταινία «Πεθαίνοντας στο Γέλιο»:

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» ερευνά πώς το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αναδειχθούν σε πολύτιμες επιλογές στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας, απέναντι σε μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μέχρι τον άκρατο καπιταλισμό.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μεγάλη φάρσα που ο Έλληνας ευρωβουλευτής οργάνωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές «Yes Men» και μαζί ακολουθεί τρεις ακόμη παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση»:

Οι «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εστία, περιλαμβάνουν αποκαλυπτικές αφηγήσεις για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από τη χούντα. Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου καταθέτει επίσης τις απόψεις του όλο σχεδόν το διπλωματικό προσωπικό που υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από τον πρέσβη Φίλιπς Τάλμποτ μέχρι τον πολιτικό σύμβουλο Ρόμπερτ Κήλυ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μαρτυρία του πράκτορα της CIA Τζον Φατσέα, που ήταν ο σύνδεσμος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Γ. Παπαδόπουλο. Οι μαρτυρίες αυτές ρίχνουν νέο φως στον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην προετοιμασία του πραξικοπήματος, ανατρέποντας πολλές τις αντιλήψεις που επικράτησαν μετά την δικτατορία για τον ρόλο της CIA.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:

Ζώνη 18.00 – 20.00

Δικαίωμα στο λόγο – Ειδική προβολή αφιέρωμα

A leak in Paradise  (Θα ακολουθήσει παρέμβαση)

Ζώνη 20.15 – 22.00

Advice to the young artist

Πεθαίνοντας στο γέλιο

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και η εκπαιδευτική δράση CineΜαθήματα

τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας

στηρίζονται από την Βουλή των Ελλήνων.

Αποτελούν συνδιοργάνωση από τους :

Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Δήμο Χανίων, Δήμο Πλατανιά

Οργανώνονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών φορέων του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook