Ο Σκαρμούτσος μαγείρεψε στα Χανιά για «Το μάννα» Τσατσαρωνάκης ως νέος ambassador της εταιρείας | Photos

ο-σκαρμούτσος-μαγείρεψε-στα-χανιά-για-761908

Στον Πλάτανο Κισάμου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Το μάννα» Τσατσαρωνάκης όπου εδώ και 70 χρόνια προσφέρει αδιάκοπα τα προϊόντα του σε όλους μας, διοργανώθηκε ενόψει της επετείου ένα media trip στην ιστορία του, το οποίο παρακολούθησαν πανελλαδικά Μέσα, δημοσιογράφοι αλλά και καταξιωμένοι γνώστες της μεσογειακής κουζίνας.

Μεταξύ αυτών και ο πασίγνωστος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος που είναι ο νέος ambassador(=πρεσβευτής) της εταιρείας, που εκτός του ότι παρευρέθηκε στην απαρχή της ξενάγησης στους χώρους του πρώτου ξυλόφουρνου από το 1948, αργότερα επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη για όσους συμμετείχαν στην ξενάγηση και φυσικά το zarpanews.gr ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Στον πρώτο χώρο που δημιουργήθηκε από τον πατέρα του κ.Νίκου Τσατσαρωνάκη, Χαρίτο ο πρώτος ξυλόφουρνος που έμελλε να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία στο παξιμάδι πανελλαδικά μερικά χρόνια μετά, ο κ. Νίκος αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε δειλά-δειλά το όραμά του, τότε με τη βοήθεια που προσέφερε προς τη μητέρα του στο ζύμωμα του ψωμιού, αργότερα στα ξύλα για να κάψει ο φούρνος, πιο μετά στο διαχωρισμό των ζυμαριών για καρβέλια και έπειτα παξιμάδια και πολύ αργότερα, στο να αναλάβει ο ίδιος τον φούρνο και να τον κάνει την τεράστια επιχείρηση που λειτουργεί σήμερα.

Μάλιστα ο κύριος Νίκος αποκάλυψε γιατί η πρώτη επιγραφή του φούρνου, γράφει το μάννα με ένα «ν», αποδίδοντας το λάθος στον τότε «γραφίστα» κάτι που όμως δεν άλλαξε ούτε ο πατέρας του Χαρίτος Τσατσαρωνάκης.

Η ξενάγηση στους χώρους που γίνεται η παρασκευή, το ψήσιμο, η ξήρανση και τελικά η τυποποίηση όλων των προϊόντων, παρεμβλήθηκε από μια γευσιγνωσία σε ζεστό παραδοσιακό κρίθινο παξιμάδι «Το Μάννα»- σήμα κατατεθέν για την επιχείρηση. Μάλιστα, όσο συνεχιζόταν η μεγάλη περιήγηση στις εγκαταστάσεις που πληρούν πολύ αυστηρά πλαίσιο ασφαλείας και συνθήκες υγιεινής, φάνηκε πως ολόκληρη η οικογένεια και οι επόμενες γενιές έχουν αφοσιωθεί στην εταιρεία, με την 4η (!) πλέον γενιά να συμμετέχει δυναμικά στη διοίκηση.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με ομιλίες μελών της οικογένειας Τσατσαρωνάκη που είναι υπεύθυνοι σε διαφορετικά πόστα, τόσο για την πορεία της επιχείρησης μέσα στα χρόνια, την μεγάλη επιτυχία, αλλά και την ποιότητα και θρεπτική αξία των προϊόντων που παράγονται.

Και βέβαια η πρώτη μέρα του media trip ολοκληρώθηκε με «παραδοσιακό τραπέζωμα» των δημοσιογράφων και προσκεκλημένων στην πλατεία του Πλατάνου, με παραδοσιακές δημιουργίες δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου, που μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε τα παραδοσιακά μας πιάτα παρέα με παξιμάδια της οικογένειας Τσατσαρωνάκη.

Ροδίκιο(σταμναγκάθι) με παξιμάδι και τριμμένη ντομάτα, απάκι με σύγκλινο, σαλάτα με αβοκάντο ντομάτα και βάση κριθαρένιου παξιμαδιού, στάκα με αυγά, λουκάνικα και πολλές άλλες γεύσεις με τη συνοδεία κρασιού και τσικουδιάς.

Το βράδυ ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν καθώς ο διάσημος σεφ, περιποιήθηκε τους καλεσμένους φτιάχνοντας ένα ακόμα πιο παραδοσιακό δείπνο, με πιλάφι βραστό κρέας και όλα τα συναφή, αναδεικνύοντας τα προϊόντα «Το μάννα» Τσατσαρωνάκης, ως αποτέλεσμα κυρίως αγάπης αλλά και προϊόντος διατροφής για καλή ζωή, όπως χαρακτηριστικά είπε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook