Ο σημερινός αυριανισμός

ο-σημερινός-αυριανισμός-504073

Πέθανε ο θεμελιωτής του «αυριανισμού», της ακραίας και χυδαίας έκφρασης του πασοκικού λαϊκισμού. Αρχικά στηρίχθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και σύσσωμο το πασόκ, του οποίου υπήρξε ημιεπίσημο όργανο για πολύν καιρό.

Σήμερα ο «αυριανισμός» έχει μετεξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο μείγμα χυδαιότητας, ένα τσουνάμι παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων, απόλυτης «ομερτά» στα σκάνδαλα και πολιτικής αλητείας. Ένα μείγμα αδωνισμού, λοβερδισμού, εμφυλιοπολεμικού σαμαρισμού και μισαλλοδοξίας.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο «αυριανισμός» υπηρετείτο από ένα μόνο μέσον, την «Αυριανή», ενώ σήμερα το μείγμα αυτό υπηρετείται από το σύνολο των αντιπολιτευτικών μέσων της χώρας. Ότι από ένα σημείο και μετά κατήγγειλε τον «αυριανισμό» ακόμα και η ηγεσία του πασόκ όταν στράφηκε εναντίον της και προσωπικά εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και της συζύγου του, ενώ σήμερα σύσσωμο το μαύρο αντιπολιτευτικό μέτωπο, κόμματα και μίντια και ιδιαιτέρως ο κος Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, ενστερνίζονται και υιοθετούν επισήμως αυτόν τον λόγο.

Ότι το σημερινό μείγμα, που δυστυχώς χρησιμοποιεί στην ρητορική της ακόμα και η ηγεσία του ΚΚΕ, ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της σύγχρονης αριστεράς, εκμαυλίζει την κοινωνία και ευνοεί καταφανώς την άνοδο της ακροδεξιάς. Ας έχουν υπ’ όψιν τους μερικοί ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο. Όπως τότε ο Κουρής στράφηκε ακόμα και κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι και οι σημερινοί μιντιάρχες κάποτε θα στραφούν εναντίον τους. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει σε συνεργάτες τους πολλές φορές.

Γράφει ο Τάκης Ψαρίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook