Ο Σημίτης με μαύρο γυαλί και το σημάδι από την κουτουλιά | Photo

ο-σημίτης-με-μαύρο-γυαλί-και-το-σημάδι-α-238749

simitis_kouik

Άστραψαν τα φλας στον πρώην πρωθυπουργό

Με μαύρο γυαλί και το τραύμα στο κεφάλι εμφανές, λόγω του επιδέσμου, από τον πρόσφατο τραυματισμό του , παρακολούθησε τον νομπελίστα οικονομολόγο Κρούγκμαν να ζητά τέλος στη λιτότητα στην Ελλάδα και να προμηνύει πως ένα Grexit θα ήταν κόλαση, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στην ομιλία του νομπελίστα οικονομολόγου, έδωσαν το παρών πλήθος επωνύμων από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας , αλλά όπως είναι λογικό την παράσταση έκλεψε ο Σημίτης με την εμφάνιση του, που δεν έβγαλε στιγμή τα μαύρα γυαλιά του, αλλά δεν λησμόνησε να στέλνει χαμόγελα σε όποιον του μιλούσε.

simtiis_travmaΌσον αφορά την ομιλία ο νομπελίστας οικονομολόγος επεσήμανε αρκετές φορές ότι ο πόνος που έζησε η Ελλάδα συνέβη και τελείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα deal μεταξύ Ελλάδας, Ελλήνων και Ευρώπης, προσθέτοντας ότι αυτό που γίνεται δεν χρειάζεται να το βλέπουμε ως αντιπαράθεση.

Ζήτησε δε να γίνουν βήματα παραπέρα, για να υπάρξει φυγή προς τα μπρος, δίνοντας τη συμβουλή στην ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει μία έντιμη συμφωνία που θα περιέχει ναι μεν μεταρρυθμίσεις, αλλά που δεν θα είναι κατά της κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να επιδιώξει ρεαλιστικά επίπεδα πρωτογενούς πλεονάσματος και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Βέβαια, έκανε εντύπωση η φράση του κ. Κρούγκμαν , ο οποίος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές δήλωσε «ένας θεός ξέρει τι συμβαίνει. Ελπίζω να βρεθεί λύση».

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook