Ο «Σήφης» στο γιουσουρούμ… Κροκόδειλοι μπρελόκ και σουβενίρ στο παζάρι του Σαββατοκύριακου

ο-σήφης-στο-γιουσουρούμ-κροκόδειλ-181286
sifisΈνα ιδιότυπο παζάρι στήνεται ειδικά καθε Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο, στο Φράγμα που έχει γίνει το σπίτι του γνωστότερου κροκόδειλου της Ευρωπης!

Πάρα πολλοί πλανόδιοι πωλητές, εκμεταλλευόμενοι τη… δίψα των πολιτών να σπεύσουν ως το Φράγμα των Ποταμών για να δουν το Σήφη, κατευθύνονται ως την περιοχή φορτωμένοι με κάθε λογής σουβενίρ εμπνευσμένα από τον κροκόδειλο.

Μπρελόκ, αναπτηράκια και πολλά άλλα, διαθέτουν προς πώληση, επιδεικνύοντας τα στους επισκέπτες.

Όπως έχει ήδη γράψει το CretePlus.gr  περίπου 2000 επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο συρρέουν στο «Φράγμα των Ποταμών» για να δουν από κοντά τον Σήφη τον κροκόδειλο και να φάνε στις ταβέρνες της περιοχής που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρτούν τους πελάτες.

Οι συνολικά 6-7 ταβέρνες που λειτουργούν συνολικά στην περιοχή και συγκεκριμένα στα γύρω χωριά, εξακολουθούν να γεμίζουν ασφυκτικά κάθε σαββατοκύριακο, κάνοντας τους καταστηματάρχες να «τρίβουν» τα χέρια τους απο ικανοποίηση και να παρακαλούν να μην «συλληφθεί» ποτέ ο κροκόδειλος.

Ενώ υπενθυμίζεται ότι ομάδα εννιά ατόμων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ρεθύμνου, ζητώντας να μην συνεχιστεί η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου από το φράγμα των Ποταμών.

Πηγή: creteplus.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook