Ο «Πολίτης Κέιν» στο Νεώριο Μόρο από την Λε.Φ.Κι Χανίων

ο-πολίτης-κέιν-στο-νεώριο-μόρο-από-τη-122400

provoli.lefkiΤην Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 8.30μ.μ η Λέσχη Φωτογραφίας Και Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζοντας το κινηματογραφικό της ταξίδι προβάλει τη ταινία του Όρσον Ουέλς, Πολίτης Κέιν, η ταινία είναι γυρισμένη στην Αμερική το 1941.

Για τον Πολίτη Κέιν έχουν γραφτεί σχεδόν όλων των ειδών οι αναλύσεις, αισθητικές, αφηγηματικές, τεχνικές, ιστορικές. και φυσικά πολλές πολλές κριτικές. Πολυεπίπεδη ταινία, με αισθητικές και τεχνικές καινοτομίες, σαφή πολιτική και κοινωνική θέση και άψογη ίντριγκα. Ίσως είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μια ταινία, τόσα πολλά και τόσο σοφά οργανωμένα, αλληλένδετα στοιχεία φόρμας και περιεχομένου. Η ιστορία είναι γνωστή, ο μεγιστάνας του Τύπου, ο Τσαρλς Φόρεστ Κέιν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, πεθαίνει ολομόναχος μέσα στον απέραντο πύργο του, ψιθυρίζοντας τη λέξη «Ρόουζμπαντ».

Ένας δημοσιογράφος, αρχίζει την έρευνα αναζητώντας την έννοια της λέξης, πιστεύοντας ότι τα τελευταία λόγια ενός ανθρώπου περικλείουν ολόκληρη τη ζωή του. Μέσα από τις μαρτυρίες , που φυσικά είναι υποκειμενικές, μαθαίνουμε την ιστορία της ζωής του και ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες της ανόδου και της πτώσης ενός άντρα όπου η δίψα για εξουσία, η αλαζονεία, το εξωτερικό μεγαλείο η εσωτερική πτώση, η μοναξιά και εν τέλει η τραγικότητα της ύπαρξης, κινηματογραφούνται σαν ένας δαιδαλώδης λαβύρινθος, όπου ο μίτος της Αριάδνης ακούει στο μυστηριώδες όνομα Rosebud. Η Ιστορία αφορά τη ζωή ενός πραγματικού μεγιστάνα των ΜΜΕ, ο οποίος συνέβαλε αρνητικά όχι μόνο στην προβολή της ταινίας αλλά και στην μετέπειτα επαγγελματική καριέρα του Όρσον Ουέλς. Ο πολίτης Κέην φιγουράρει πρώτο στις περισσότερες λίστες των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών. Ένα έργο που αξίζει να το δει κανείς πολλές φορές , απολαμβάνοντας την κινηματογραφική τέχνη στο απόγειο της.

Είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια ταινίας 119 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook