Ο πιο νέος και ο πιο ηλικιωμένος νικητής και άλλα στοιχεία για τα Όσκαρ

ο-πιο-νέος-και-ο-πιο-ηλικιωμένος-νικητή-503145

Όλο το Χόλιγουντ συναντάται την Κυριακή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες για την 89η τελετή απονομής των Όσκαρ, των ετήσιων μεγάλων βραβείων του αμερικανικού κινηματογράφου.

Από την καθιέρωση του θεσμού το 1929, οι βραδιές των Όσκαρ ξεχωρίζουν πάντα για τις αξιομνημόνευτες στιγμές τους και τις εκπλήξεις κατά την απονομή των χρυσών αγαλματιδίων.

Παρατίθενται ορισμένα στοιχεία που είναι καλό να είναι γνωστά πριν από την επίσημη τελετή της Κυριακής:

Η νεότερη βραβευθείσα με Όσκαρ είναι η Σίρλεϊ Τεμπλ σε ηλικία 5 ετών το 1934, αλλά ήταν ένα τιμητικό βραβείο για τα παιδιά.

Η Τατούμ Ο΄Νιλ διατηρεί το ρεκόρ για το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου που πήρε σε ηλικία 10 ετών για την ερμηνεία της στην ταινία «Paper Moon»(«Χάρτινο Φεγγάρι») το 1974, μετέχοντας στο διαγωνιστικό σκέλος του θεσμού.

Ο πιο ηλικιωμένος βραβευθείς είναι ο Κρίστοφερ Πλάμερ που ήταν 82 ετών όταν απέσπασε το Όσκαρ του καλύτερου β΄ανδρικού ρόλου το 2012 στην ταινία «Beginners». Ο γηραιότερος από τους βραβευθέντες με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου είναι ο Χένρι Φόντα για το «On Golden Pond» («Στη Χρυσή Λίμνη») το 1982 που ήταν 76 ετών.

Η πιο ηλικιωμένη ηθοποιός παραμένει η Γκλόρια Στιούαρτ, 87 ετών όταν τιμήθηκε για τον ρόλο της Ρόουζ Ντόσον στον «Τιτανικό» το 1997.

Η Λάιζα Μινέλι κέρδισε το Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου το 1973 για την ταινία «Cabaret». Η Μινέλι ξεχωρίζει γιατί ήταν η μόνη βραβευθείσα της οποίας οι γονείς είχαν ήδη τιμηθεί με Όσκαρ πριν από αυτήν. Η μητέρα της Τζούντι Γκάρλαντ είχε λάβει τιμητικό Όσκαρ το 1939 και ο πατέρας της Βινσέντε Μινέλι πήρε το ‘Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1958.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook