Ο Πατούλης απαντά για προσέφυγε στο ΣτΕ για το Πάρκο Τρίτση

ο-πατούλης-απαντά-για-προσέφυγε-στο-στ-0

Διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, δεν τάσσονται κατά των πρωτοβουλιών ανάπλασης δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής, προς όφελος των πολιτών, η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να προσφύγει στο ΣτΕ.

Δύο είναι οι βασικοί πυλώνες, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, που οδήγησαν την Ένωση να αποτανθεί στο ΣτΕ για να αποφασίσει γαι την ακύρωση της χρηματοδότησης στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Πρώτον, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ελήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της και δεύτερον, προβλέπει απόδοση του ποσού των 580.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) σε ετήσια βάση, στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης».

Οι ΚΑΠ είναι η βασική πηγή εσόδων των δήμων και προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες και κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δήμων, οπότε δεν συμβιβάζεται με το ρόλο τους η χρηματοδότηση ενός ΝΠΙΔ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Τα τελευταία χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60%, γεγονός που έχει φέρει τα οικονομικά των Δήμων σε δραματική κατάσταση.

Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αντιληφθούν πως η λύση δεν είναι η περαιτέρω αφαίμαξη των Δήμων και να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι πόροι για τη λειτουργία του Πάρκου θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Μάλιστα, ο κ Πατούλης, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι τη στιγμή που τα οικονομικά των Δήμων περικόπτονται όλο και περισσότερο και οι πόροι που διαθέτουν είναι οι χαμηλότεροι σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση να συνεχίζει την αφαίμαξη τους, για επικοινωνιακούς λόγους.

«Είμαστε υπέρ των έργων ανάπλασης δημόσιων χώρων και κάθε πρωτοβουλίας που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ωστόσο είναι ευθύνη της κυβέρνησης να χρηματοδοτεί αυτά τα έργα, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και όχι των Δήμων οι οποίοι λειτουργούν υπό ασφυκτικές, οικονομικά, συνθήκες.

Επεσήμανε ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από το σύνολο των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης οι οποίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ενωμένοι και μακριά από κομματικές ταμπέλες πρέπει να υπερασπιστούμε και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του θεσμού».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook