Ο Ντράγκι ανοίγει τις ελληνικές τράπεζες: Στέλνει 900 εκ. ευρω

ο-ντράγκι-ανοίγει-τις-ελληνικές-τράπε-265840

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα που χορηγεί, μέσω του μηχανισμού ELA, στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Το ποσό που θα μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι 900 εκ. ευρώ για μία εβδομάδα γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει το άμεσο άνοιγμα των τραπεζών (με περιορισμούς πάντα) και την σταδιακή άρση των περιορισμών κεφαλαίων και αποκατάσταση των συναλλαγών.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει με την έγκριση του δανείου – γέφυρα. Έχουμε βεβαίως και τις ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στα κοινοβούλια και έτσι θα έχουμε μία αποκατάσταση των συνθηκών προκειμένου να υπάρξει αύξηση στον ELA» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται από την ελληνική πλευρά πλέον, η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα διευκρινίζει το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, με πιθανότερη ημέρα, την Δευτέρα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε το μεσημέρι το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την  ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτες δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook