Ο Νίκος Ξυδάκης στις Κάννες με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

ο-νίκος-ξυδάκης-στις-κάννες-με-στόχο-τη-250338

xidakis_kannesΜε στόχο να αναδείξει την πολιτισμική αξία της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο στο πρόσωπο του Κώστα Γαβρά ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης βρίσκεται στις Κάννες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος θα παραστεί στην τιμητική προβολή του «Ζ» του Κώστα Γαβρά, που εντάσσεται στο πρόγραμμα κλασσικών προβολών του Φεστιβάλ, ενώ θα έχει επαφές με παράγοντες του χώρου που βρίσκονται στις Κάννες.

Άλλωστε στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα, ενώ εισφέρουν και οικονομικά. Γι΄ αυτό εξετάζεται το πώς θα εφαρμοστεί το θέμα με την επιστροφή ΦΠΑ για όσες ξένες παραγωγές έρχονται στη χώρα.

Δυο γενιές Ελλήνων κινηματογραφιστών συναντώνται φέτος στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών: Ο Γιώργος Λάνθιμος συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα, ενώ ένας άλλος, επίσης διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης, ο Πάνος Κούτρας, συμμετέχει φέτος ως μέλος της κριτικής επιτροπής του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» του 68ου Φεστιβάλ των Καννών.

Πέρυσι, στο πλαίσιο του ίδιου αυτού τμήματος είχε προβληθεί η ταινία του «Xenia». Ο λόγος για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook