Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη | Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Τσαντή

ο-μικρός-πρίγκιπας-συναντά-τον-κύριο-κ-221690

tsantisΗ Επιτροπή Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και το βιβλιοπωλείο Επιλογές παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Επιλογές.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ, η Αθηνά Γαλανάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος και ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής.

Το ταξίδι του βιβλίου ξεκίνησε από τα Χανιά και από τότε παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων για την Ουνέσκο στην Αθήνα, από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη, το 9 & 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και από τους Φορείς για την ψυχική Υγεία «Υπέρβαση» και «Κρίκος». Παρουσιάστηκε ακόμα, στο Ναύπλιο, από το χώρο αυτογνωσίας και δημιουργίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο» και στην Πάτρα από τη Λέσχη Πολιτισμού «Δρόμος»

«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές που ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου. Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας μάς παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός. Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής», είπε ο ποιητής Ανδρέας Βάλσαμος παρουσιάζοντας το βιβλίο στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook