Ο λόγος που οι άνδρες ενδιαφέρονται για τις μικρότερες ηλικιακά γυναίκες δεν είναι σεξουαλικός

ο-λόγος-που-οι-άνδρες-ενδιαφέρονται-γι-732712

Ο κανόνας θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών να συνάπτει σχέση με συνομήλικους ή μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες, με εκείνες που δείχνουν ενδιαφέρον για μικρότερους μόνο πλειοψηφία να μην αποτελούν. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση των αρσενικών.

Την ώρα λοιπόν που οι γυναίκες λένε το «ναι» ευκολότερα σε πιο ώριμους άνδρες, τα αρσενικά έχουν την τάση να δείχνουν ενδιαφέρον για νεότερες γυναίκες ανεξάρτητα από τη δική τους ηλικία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το πράγμα σε αυτή την περίπτωση δεν πάει αναλογικά.

Ένας άνδρας 30 ετών είναι σύνηθες να δείξει το ερωτικό του ενδιαφέρον σε μια γυναίκα γύρω στα 25, όπως ακριβώς θα κάνει κι εκείνος που διανύει η δεκαετία των 40 ή και των 50.

Πώς εξηγείται, όμως, επιστημονικά το γεγονός πως οι άνδρες έλκονται από τις νεότερες γυναίκες;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό θέλησε να δώσει μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Åbo Akademi της Φιλανδίας. Έμπειροι ψυχολόγοι με επικεφαλής τον Jan Antolfk, έχοντας μελετήσει δείγμα 2.655 εθελοντών αποδίδουν την τάση αυτή στη βασική θεωρία της εξέλιξης. Σα να λέμε δηλαδή… στο ένστικτο της αναπαραγωγής.

«Η φυσική επιλογή έχει διαμορφώσει πιθανώς τις σεξουαλικές στρατηγικές των ανδρών έτσι ώστε να παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολύ γόνιμες, νέες γυναίκες», αναλύει ο Dr. Antolfk, ο οποίος ωστόσο σπεύδει να εξηγήσει πως το ενδιαφέρον αυτό δεν μεταφράζεται πάντα σε σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς η ίδια έρευνα θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών να συνευρίσκεται ερωτικά με γυναίκες πολύ κοντά στη δική τους ηλικία.

«Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις και αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν όλοι οι άντρες ενδιαφερόντουσαν μόνο για τις νέες γυναίκες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Έτσι, μπορεί οι πολύ νεότερες γυναίκες (από 10 χρόνια και πάνω) να κερδίζουν το ενδιαφέρον των πιο ώριμων ανδρών, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλο αυτό καταλήγει εύκολα σε σχέση.

Όπως φαίνεται, η μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι παράγοντας που… δεν βοηθά, με την επιστήμη να υποστηρίζει πως όσο και να κερδίζουν οι μικρότερες γυναίκες τις εντυπώσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών δεν τάσσεται υπέρ της μεγάλης διαφοράς ηλικίας σε μία σχέση.

Πηγή: limeandlife

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook