Ο Κυριάκος έδωσε τα πρώτα «»γαλάζια» χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ο-κυριάκος-έδωσε-τα-πρώτα-γαλάζια-χ-750494

Την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στην Αρτα τονίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή προκειμένου να θωρακιστεί από παράπλευρες απώλειες, όπως με το χρηματιστήριο και τις τράπεζες».

«Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο με τους Τσίπρα-Καμμένο στην εξουσία. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

»Δεν έχουν σχέδιο. Δυστυχώς ήδη από τις αρχές του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το Σκοπιανό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν παρέδωσε την γλώσσα και την ταυτότητα στα Σκόπια:

«Ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον ελληνικό λαό καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζε την πλήρη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών.

»Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει. Αν οι συνταγματικές αλλαγές δεν προχωρήσουν στα Σκόπια τότε οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

»Σε αντίθετη περίπτωση και όσο θα προχωρούν στα επόμενα βήματα, δημιουργούνται τετελεσμένα και θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την συμφωνία».

Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας τάχθηκε εναντία της αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος και τόνισε ότι οποίες αλλαγές γίνουν από την κυβέρνηση θα είναι τεχνητές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση δεν πάρει μέρος στην αναθεώρηση του Συντάγματος αν δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά άρθρα όπως το άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα απολύτως προφανή, η διαδικασία τότε είναι αποφασισμένη να αποτύχει».

Τα χρίσματα στις Περιφέρειες

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ.

Συνεπώς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία – αν και στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει ως αντάρτης κόντρα στον Γιάννη Ιωαννίδη, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο έλαβαν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook