Ο κρητικός που τελειοποίησε τις ρακέτες | Ένα άκρως ελληνικό success story | Photos

ο-κρητικός-που-τελειοποίησε-τις-ρακέτ-161996

raketa1Ένα τυχαίο γεγονός , στάθηκε η αφορμή για τον 27χρονο Γιώργο Μέμμο από τα Ανώγεια, να ασχοληθεί επαγγελματικά και να τελειοποιήσει την ξύλινη ρακέτα.

Όπως ο ίδιος εξομολογείται στο candianews έπιασε πρώτη φορά ρακέτες το 2010 σε παραλία του Ηρακλείου. Διαπίστωσε ότι ήταν βαριά και καθώς γνώριζε από ξύλινες κατασκευές αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή της και να της δώσει το σωστό σχήμα και βάρος. Όταν μετά από μερικές μέρες την έφτιαξε, την ζητούσαν γνωστοί-άγνωστοι για να παίξουν λίγο…όχι μόνο τους άρεσε αλλά ήθελαν να φτιάξει μία και για εκείνους. Κι έτσι ξεκίνησε…

Πλέον οι ρακέτες MEM είναι πολύ διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αφού γίνονται παραγγελίες από Γερμανία και Ισραήλ.

raketa2«Ο χρόνος κατασκευής κάθε μιας ρακέτας είναι περίπου 3-4 μέρες.Η ρακέτα αποτελείται από τον σκελετό των 7 διαφορετικών ξύλων, 9 σφήνες που πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους και άλλα 2 για το κλείσιμο όπου στην συνέχεια μπαίνουν στην πρέσα μέχρι την επομένη για μια ισχυρή όπως χρειάζεται συγκόλληση.Κάθε ρακέτα πρέπει να περάσει από οκτώ διαφορετικά χειροκίνητα μηχανήματα που δεν σηκώνουν λάθος και απαιτούν μεγάλη προσοχή για εμένα που τα χρησιμοποιώ και φυσικά για τις ρακέτες που πρέπει να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ένα πολύ όμορφο φινίρισμα για την ευχαρίστηση όλων» μας λέει ο ίδιος.

raketa4«Οι ρακέτες ΜΕΜ πέρα από το καινοτόμο σχήμα και τη νέα σειρά υλικών, εξασφαλίζουν άνεση κινήσεων, ξεκούραστο, πολύωρο, δυναμικό παιχνίδι, προστασία του καρπού, παρέχουν επίσης αδιάβροχες ιδιότητες, σταθερότητα στο χέρι και την μέγιστη απορροφητικότητα κραδασμών. Οι ρακέτες ΜΕΜ έχουν καταλήξει πλέον στην σωστή ισορροπία λόγο της σωστότερης κατανομής βάρους που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για ένα σωστό παιχνίδι.

raketa5Παραλία δίχως ρακέτα είναι καλοκαίρι χωρίς θάλασσα, περιγράφουν χαρακτηριστικά, οι λάτρεις του σπορ, αν και για κάποιους άλλους κρίνεται πολύ εκνευριστικό …

«Ναι πιστεύω πως είναι φετίχ. Ακούς πολλούς να λένε πως προτιμούν να πάνε παραλία χωρίς μαγιό παρά χωρίς την ρακέτα τους.

Το καλό με τα νέα παιδιά που ξεκινάν τώρα, ρωτάν τους λίγο πιο έμπειρους να τους συμβουλέψουν να τους πουν μερικά πράματα για να ανέβουν μερικά «σκαλοπάτια» πιο γρήγορα και έτσι ακριβώς γίνεται. Ευελπιστούμε αν όλα πάνε καλά από του χρόνου να μιλήσουμε με όλα τα παιδιά να ιδρύσουμε ένα Σύλλογο ξυλορακέτας στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου έτσι ώστε να μπορούμε να διοργανώνουμε τουρνουά ξυλορακέτας όπως γίνετε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. »

Έτσι λοιπόν οι λάτρεις του σπορ, προχωρούν στην ίδρυση συλλόγου «ξυλορακέτας» όπου αναμένονται να πραγματοποιηθούν και τουρνουά.

raketa3Πόσα είδη υπάρχουν;

«Υπάρχουν δύο στάνταρ σχήματα ρακέτας ΜΕΜ με τρεις διαφορετικές λαβές για επιλογή, 6 διαφορετικές αποχρώσεις ξύλου και 8 διαφορετικά χρώματα όσο αφορά το ταμπλό της ρακέτας. Για το χρώμα της λαβής είναι οι αντιιδρωτικές ταινίες (grip) που υπάρχουν και σε φωσφόριζε. Αλλά δεν σταματάμε εκεί. Είναι κάποιοι πελάτες που θέλουν να βάλουν στο ταμπλό της ρακέτας τους από τον-ην αγαπημένο-η τους, την ομάδα τους , κάποιο σχέδιο που τους αντιπροσωπεύει μέχρι ότι βάζει το μυαλό ή η φαντασία τους..

raketa6Σε οποιαδήποτε ρακέτα όμως δεν παίζει τόσο σημασία η εμφάνιση, όσο το βάρος της κάθε ρακέτας. Μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά το βάρος έχει η κατανομή του, παρά το σύνολο του.. γι΄αυτό εξάλλου υπάρχουν ρακέτες που μοιάζουν ελαφρύτερες ή βαρύτερες απ΄ότι πραγματικά είναι.. αυτό εξαρτάται από την κατανομή του βάρους της στο μπροστινό τμήμα της ρακέτας ή στο πίσω μέρος (στη λαβή)..Ενημερωτικά μια «μπροστόβαρη» ρακέτα θεωρείται πιο επιθετική.

raketa8«..προσωπικά, μετά από αρκετές ξυλορακέτες που άλλαξα, έχω βγάλει πια τα συμπεράσματά μου..

Το ιδανικό βάρος για να ξεκινήσει κανείς αλλά και να παίξει είναι τα 350gr-360gr,μια ξυλορακέτα ούτε πολύ ελαφριά αλλά ούτε και πολύ βαριά… μη ξεχνάμε επίσης ότι μια ξυλορακέτα «χάνει» με τον καιρό από το αρχικό της βάρος..τα 330gr-340gr αφορούν σε πάρα πολύ καλούς και έμπειρους παίχτες και φυσικά σε κοντινό και με τεχνική παιχνίδι..τα 370gr-400gr, είναι το μεγαλύτερο «ανεκτό» βάρος για τα χέρια μας και ο λόγος είναι πως τη ρακέτα θα πρέπει να την κρατάμε αρκετή ώρα ψηλά με αποτέλεσμα να κουράζεται το χέρι..

raketa7Πηγή: candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook