Ο «Κρητικός κυκλώνας» σε δυο βίντεο | Διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον για όσα έγιναν στην Κρήτη τη Δευτέρα

ο-κρητικός-κυκλώνας-σε-δυο-βίντεο-δι-450894

Στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται το σπάνιο φαινόμενο του τροπικού κυκλώνα που σάρωσε την περιοχή της Μεσογείου τις προηγούμενες ημέρες και την Κρήτη τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Μετά το γερμανικό πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, που παρουσίασε τις πρώτες εικόνες, το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Ουσκόσιν- Μάντισον παρουσίασε δυο βίντεο με την πορεία του κυκλώνα, που ονομάστηκε «Medicane».

Όπως σημειώνει στη σελίδα του, ο κυκλώνας δημιουργήθηκε και πέρασε από τη Μεσόγειο το διάστημα από 28 – 31 Οκτωβρίου και έφτασε στην Κρήτη την τελευταία μέρα. Στη Σούδα καταγράφηκαν ριπές ανέμου 52 κόμβων (περισσότερα από 96 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ όταν έφτασε στο Ηράκλειο οι ριπές καταγράφηκαν στα 110 χιλιόμετρα, λίγο κάτω από το να χαρακτηριστεί το φαινόμενο ως τυφώνας, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Γερμανός μετεωρολόγος Thomas Sävert, ειδικός σε θέματα τροπικών κυκλώνων.

Δείτε τα βίντεο που παρουσίασε το πανεπιστήμιο του Ουσκόσιν- Μάντισον

Σημειώνεται ότι ανάλογο φαινόμενο ύπαρξης τροπικού κυκλώνα στην περιοχή της Μεσογείου και της Κρήτης καταγράφηκε πριν ακριβώς 5 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2011.

Δείτε την εικόνα που είχε καταγράψει ο δορυφόρος της NASA. tygonas

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook