Ο Κουφοντίνας «καρφώνει» τον Χριστόδουλο Ξηρό

ο-κουφοντίνας-καρφώνει-τον-χριστόδ-204211

ImageHandler (1)«Κατ’ αρχάς δεν ήταν απόδραση, αλλά μια παραβίαση άδειας, πράγμα πολύ διαφορετικό» λέει υπαινικτικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τον Χριστόδουλο Ξηρό σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Απαντώντας στο ερώτημα «ποιον έβλαψε και ποιον ωφέλησε» η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντά: «Τώρα, το βασικό κλειδί για να ερμηνευτεί αυτή η παραβίαση άδειας, αλλά και όσα επακολούθησαν, βρίσκεται στο καλοκαίρι των συλλήψεων της 17Ν, το 2002. Τότε πολλοί συλληφθέντες διέπραξαν το άγος, τη μεγάλη ντροπή είτε να καταδώσουν συντρόφους είτε να αποκηρύξουν την οργάνωση, ενώ δεν προχώρησαν αργότερα σε ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους».

Και συνεχίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας: «Έτσι είδαμε στη συνέχεια άλλους να αιτιώνται τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον ίδιο και τον εαυτό τους, και άλλους όπως ο συγκεκριμένος να προσπαθούν, όπως προσπάθησαν, να επανορθώσουν και να τα κάνουν τελικά μούσκεμα σε όλα τα επίπεδα. Όσο για τον απολογισμό (ποιον ωφέλησε, ποιον έβλαψε) που ρωτάτε, καλύτερα να μην πω τίποτε τώρα, μια που ο συγκεκριμένος βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Θα σταθώ μόνο στην περίοδο της σύλληψής του, για να πω για την Α.Σ. που εκτέθηκε και έγινε γνωστή στις αρχές, για να καταγγείλω τα παπαγαλάκια της αστυνομίας στα ΜΜΕ που πλασάρουν τα οφθαλμοφανή ψέματα της αστυνομίας και καλλιεργούν κλίμα κυνηγιού μαγισσών, χαφιεδισμού και εκφασισμού της κοινωνίας. Άξιος ο μισθός τους!».

Σε ερώτημα για τις δολοφονικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επισημαίνει ότι «οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν ενέργειες εκδίκησης, πράξεις αναντίρρητης αγριότητας» και συνεχίζει: «Ποιο ήταν όμως το «κινούν αίτιό» τους; Ήταν άραγε πιο άγριες από τη διαρκή γενοκτονία ολόκληρων λαών; Γενοκτονίες που διεξάγουν και τώρα γαλλικά όπλα στο Μάλι και στην υποσαχάριο Αφρική, στη Λιβύη, τη Συρία, πιο πριν στο Αφγανιστάν και ακόμα πιο πριν σε τόσες άλλες χώρες. Γάλλοι στρατιωτικοί σπέρνουν τον θάνατο και την οδύνη σε μουσουλμανικές χώρες, με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων τους. Γαλλικές κυβερνήσεις τις διατάζουν και σπέρνουν τους ανέμους – δεν σκέφτηκαν ότι θα θερίσουν θύελλες; Οτι εξωθούν πολλούς ισλαμιστές στις ακραίες επιθέσεις, πέρα από το διαλλακτικό Ισλάμ, ότι τους ρίχνουν στην αγκαλιά οργαώσεων σαν το ISIS; Το ISIS και άλλες τέτοιες ομάδες που, ας μην το ξεχνάμε, τα χρηματοδότησαν οι οι ίδιοι οι Δυτικοί για να τα στρέψουν κατά του Άσαντ».

Στη συνέντευξή του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ή αλλιώς ο «Λουκάς» της 17Ν αναφέρεται και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. «Η κοινωνία τιμωρεί εκείνους που την κατέστρεψαν» λέει ο Κουφοντίνας και υποστηρίζει ότι «οι ισχυροί της Ευρώπης φοβούνται μήπως και άλλες χώρες της περιοχής ακολουθήσουν το παράδειγμα του ελληνικού λαού που αμφισβητεί, έστω και εκλογικά, την επίθεση της λιτότητας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρει την άποψή του ότι εκείνο που λείπει είναι «ένα αυτόνομο οργανωμένο κίνημα, η μόνη εγγύηση για για ελπιδοφόρα προοπτική. Λείπει ακόμα και εκείνο το κίνημα των αγανακτισμένων που η δυναμική του το 2011-2012 εκτόξευσε τα ποσοστά τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υπάρχει είναι η σιωπηλή οργή μιας κοινωνίας που σιχαίνεται και μισεί, όσο δεν μισήθηκε ποτε καμιά κυβερνηση τις τελευταίες δεκαετίες, μισεί αυτούς τους ακροδεξιούς-νευρόσπαστα που της λεηλάτησαν τη ζωή και της δολοφόνησαν το όνειρο. Η σιωπηλή οργή αποκτά τώρα φωνή. Ομως, εκλογική φωνή μόνο. Και η Ιστορία διδάσκει ότι αυτό δεν αρκεί».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook