Ο Κασιδιάρης αγρίεψε στις φυλακές | Ο διάλογος με τον Μαρκογιαννάκη

ο-κασιδιάρης-αγρίεψε-στις-φυλακές-ο-δι-186076

kasidiaris-astynomia-708Σοκαρισμένοι έφυγαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής μετά την επίσκεψή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσουν τον Ηλία Κασιδιάρη για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκε μπροστά τους με σορτσάκι, φανελάκι, γεμάτος ναζιστικά τατουάζ, ενώ ήταν ένας οχετός προκλητικών σχολίων εναντίον τους. Μέσω του επίσημου site της η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δικαιολογήσει την ένδυση του Κασιδιάρη με την φράση «Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής με αθλητική περιβολή, καθώς εκείνη την ώρα προπονούνταν».

Ο διάλογος με τον Μαρκογιαννάκη

Μαρκογιαννάκης: Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;

Κασιδιάρης: Η κράτησή μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών.

Τελικά, δέχθηκε ερώτηση μόνο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία αρνήθηκε.

Η Επιτροπή συνεδρίασε στον Κορυδαλλό και αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη με 7 ψήφους υπέρ και 1 κατά (αυτή του Κουκούτση).

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, Καλλιόπη Νταγιάντα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ζητεί την άρση της ασυλίας του για να του ασκήσει δίωξη με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα, που διώκει την παράνομη καταγραφή σε βαθμό κακουργήματος.

Στην Ολομέλεια της Βουλής της επόμενη Τετάρτη ο προφυλακισμένος βουλευτής

Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστό πως ο Ηλίας Κασιδιάρης θα βρεθεί την επόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής για να μιλήσει για την υπόθεση του βίντεο με τον Μπαλτάκο.

Το iefimerida συνομίλησε με μέλος της Επιτροπής το οποίο ανέφερε ότι «δυστυχώς πρέπει να υποστούμε αυτή τη διαδικασία» και εξήγησε πως όπως έγινε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, έτσι και ο Κασιδιάρης θα βρεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook