Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική… μόνο με λιακάδα!

ο-καλύτερος-τρόπος-για-να-χάσεις-κιλά-χ-189740

liakadaΟι άνθρωποι που ξεκινούσαν την μέρα τους με το να εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που δεν βγήκαν στο φως της ημέρας

«Rise and shine» δηλαδή ανέτειλε και λάμψε! Δεν είναι απλά μια έκφραση μου πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε φορά που ξυπνάς το πρωί, αλλά στην ουσία είναι κάτι που πρέπει να κάνεις πράξη.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Feinberg που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα PLOS ONE το να ξυπνάς και να βγαίνεις έξω στον ήλιο θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Οι ερευνητές ζήτησαν στους 54 εθελοντές να φορέσουν ένα ειδικό μπρασελέ στον καρπό τους το οποίο θα παρακολουθούσε την έκθεσή τους στον ήλιο για επτά συνεχόμενες μέρες. Τους ζήτησαν ακόμα να καταγράφουν κάθε μέρα το τι τρώνε έτσι ώστε να υπολογίζουν την πρόσληψη θερμίδων.

‘Οπως αποδείχθηκε οι άνθρωποι που ξεκινούσαν την μέρα τους με το να εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που δεν βγήκαν στο φως της ημέρας ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και διατροφής.

Άραγε γιατί οι άνθρωποι που απορροφούν περισσότερες ηλιακές ακτίνες το πρωί ζυγίζουν λιγότερο; Υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες.

Η πρώτη είναι ότι όταν εκθέτουμε τον εαυτό μας στον ήλιο νωρίς το πρωί σε αντίθεση με αργότερα κατά τη διάρκεια της μέρας συγχρονίζεται το εσωτερικό ρολόι του σώματος μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κοιμόμαστε και καλύτερα. Με τη σειρά της η καλύτερη ποιότητα ύπνου βοηθάει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί σωστά και ταυτόχρονα να χάνουμε πιο εύκολα βάρος.

Η δεύτερη αιτία είναι το γεγονός ότι οι πρώτες πρωινές ακτίνες είναι πολύ δυνατές και έχουν μεγαλύτερη ποσότητα μπλε φωτός το οποίο είδος φωτός έχει την ισχυρότερη επίδραση στο κιρκάδιο ρυθμό σας, ο οποίος βοηθάει τον οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα με βάση τους ερευνητές.

Χρειάζεται μόνο να ξοδέψεις 15 με 20 λεπτά μπροστά στις ακτίνες του ήλιου τη χρονικά περίοδο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι έτσι ώστε το φως της ημέρας να μπορέσει να κάνει τα μαγικά του.

protothema.gr

 

Αν δεν είσαι λοιπόν φαν της πρωινής γυμναστικής απλά ξύπνα λίγο νωρίτερα και πιες τον καφέ σου έξω με τον ήλιο να λάμπει στο πρόσωπο σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook