Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

ο-καιρός-στην-κρήτη-σήμερα-σάββατο-21-φε-195605

kairos

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το Σάββατο 21/02, ενώ την Κυριακή 22/02 οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό βροχή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρή Δευτέρα φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Παράλληλα, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 21/02 με εξαίρεση το Κεντρικό Αιγαίο και τη Β. Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, με σταδιακή ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 11 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 13-14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα Σάββατο 21/2, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα Σάββατο 21/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα Σάββατο 21/2, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

meteo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook