Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ο-καιρός-στην-κρήτη-σήμερα-κυριακή-16-οκ-267896

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις νυκτερινές καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στις Κυκλάδες και στις Σποράδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, στην Κρήτη:

Στα Χανιά, την Κυριακή 16/10, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Στο Ρέθυμνο, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Στο Ηράκλειο, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Πηγή:zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook