Ο ερωτευμένος Χριστόδουλος Ξηρός | Η διπλή ζωή του διαβόητου τρομοκράτη | Photos

ο-ερωτευμένος-χριστόδουλος-ξηρός-η-δι-228527

xiros«Η διπλή ζωή του Χριστόδουλου Ξηρού». Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί το άλμπουμ της ζωής του διαβόητου τρομοκράτη, ο οποίος, αν και είχε καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονικές ενέργειες της 17Ν, απολάμβανε μεγάλες ανάσες ελευθερίας, μακριά από το κελί του, χάρη στις άδειες που έπαιρνε, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που του παρείχε ο νόμος.

Μέχρι και την ημέρα που απέδρασε, τον Ιανουάριο του 2014, ο Χριστόδουλος Ξηρός βρέθηκε επτά φορές εκτός φυλακών, σε καθεστώς άδειας, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να μεταβεί ακόμη και στη γενέτειρά του, την Ικαρία, και να γλεντήσει στα φημισμένα πανηγύρια του νησιού.

Πλήθος αποκαλυπτικών φωτογραφιών που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία για το περιβόητο σχέδιο «Γοργοπόταμος» μαρτυρούν ότι ο «Μανώλης» της 17Ν κάθε φορά που έπαιρνε στα χέρια το «αδειόχαρτο» των φυλακών βίωνε την απόλυτη ευδαιμονία.

Κοντά στους δικούς του ανθρώπους, δίπλα στη θάλασσα, αγκαλιά με την αγαπημένη του και παίζοντας λύρα ο Χρ. Ξηρός φαίνεται πως κατάφερνε να αφήσει με επιτυχία πίσω του τις δολοφονίες, τις ληστείες και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών, για τις οποίες έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη μετά και τη δική του ομολογία ότι συμμετείχε σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης.

x1Ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές για τον ισοβίτη της 17Ν με τη συντροφιά των γονιών του, της συντρόφου του, αλλά και του αδελφού του Βασίλη, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» αλλά έχει αποφυλακιστεί

Το «ΘΕΜΑ» δημοσιεύει αποκαλυπτικές φωτογραφίες για την εκτός φυλακής ζωή του «Μανώλη» της 17Ν, ο οποίος σχεδίαζε να ανατινάξει τον Κορυδαλλό και να απελευθερώσει έτσι, κατά τις Αρχές, τους κρατούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ).

Καλοπερνούσε και φωτογραφιζόταν

Γεννημένος το 1958 στην Ικαρία, ο Χριστόδουλος, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού, φαίνεται πως ήταν ο απόλυτος θιασώτης των πανηγυριών που στήνονται στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τη διάρκειά τους ντόπιοι και τουρίστες γίνονται μια παρέα. Από το οπτικοακουστικό υλικό που εμπεριέχεται στη δικογραφία προκύπτει πως ο «Μανώλης» ήθελε να απαθανατίσει τις στιγμές αυτές για πάντα. Καρέ-καρέ με το κινητό του, κάποιος δικός του άνθρωπος, όπως ο ίδιος ακούγεται να λέει στο βίντεο, καταγράφει το πανηγύρι, ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται και ο ίδιος ο ισοβίτης να συνομιλεί άνετος και χαλαρός με τους συνδαιτυμόνες του στο τραπέζι του γλεντιού στην ικαριώτικη πλατεία.

Στον μακρύ κατάλογο με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα περιλαμβάνεται και η φωτογραφία του εγγράφου της τελευταίας άδειας που χορήγησαν οι Αρχές στον ισοβίτη και εκείνος την παραβίασε τον Ιανουάριο του 2014. Μάλιστα ο Χρ. Ξηρός φωτογράφισε το σχετικό έγγραφο βάσει του οποίου πήρε άδεια από τις φυλακές από την 1η Ιανουαρίου του 2014 έως και τις 9 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

x5Το σημείωμα με το οποίο χορηγήθηκε άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό και εκείνος την παραβίασε

Εκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, να κοπούν και οι άδειες που χορηγούνταν σε άλλους συγκρατούμενούς του για την υπόθεση της 17Ν, είτε για να καλύψουν εκπαιδευτικές ανάγκες τους είτε για να δουν τα μέλη των οικογενειών τους. Εναν χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου του 2015 και ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Χρ. Ξηρός εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.

Οι έρωτες, το «μωρό» και το γράμμα της Αγγελικής

Ο «Μανώλης» της 17Ν με το σκληρό προφίλ ή αλλιώς ο «Νίκος» (όπως τον αποκαλούν στις κωδικοποιημένες συνομιλίες τους τα μέλη της ΣΠΦ), φαίνεται πως είχε λαβωθεί για τα καλά από τα βέλη του έρωτα για μια νεαρή κοπέλα. Με τη γυναίκα αυτή, την οποία αποκαλεί συνεχώς «μωρό μου», φωτογραφίζεται συνεχώς και επισκέπτεται μαζί της τους γονείς του στη Χαλκιδική.

Σε σημείωμά της η Αγγελική Σπυροπούλου περιλαμβάνει η ίδια τα όσα θέλει να πει στους γονείς της για τις επιλογές που έκανε στη ζωή της και δίνουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση μαρτυρώντας τα συναισθήματα που βίωνε στην υπόθεση τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της.

x3Η βάφτιση, τα γλέντια και η λύρα

Κατά τη διάρκεια της ζωής του εκτός φυλακής ο Χρ. Ξηρός συμμετέχει στη βάπτιση ενός μωρού. Ακόμη, δεν είναι λίγα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που υπάρχουν στη δικογραφία από τα γλέντια όπου συμμετείχε ο μέχρι πρόσφατα Νο 1 καταζητούμενος για τις Αρχές, γνωστός για την αγάπη του στη μουσική, όπως τουλάχιστον μαρτυρά η συμμετοχή του και σε βιντεοκλίπ – πριν ακόμη οι Αρχές οδηγηθούν στην εξάρθρωση της 17Ν.

Κρατώντας στα χέρια του μια λύρα, εμφανίζεται να «γρατζουνάει» τις χορδές του οργάνου, συνοδευόμενος μάλιστα από άλλα πρόσωπα, που και εκείνα δείχνουν λάτρεις της λύρας. Τα γλέντια όμως δεν συνοδεύονται μόνο από παραδοσιακή μουσική. Κάποιες φορές ο «Μανώλης» της 17Ν και η παρέα του απολαμβάνουν σε προστατευμένους χώρους ρεμπέτικα – και μάλιστα υπό τους ήχους γνωστού συγκροτήματος.

x4Το γράμμα της Αγγελικής στους γονείς της για τη ζωή της

Γράφει σε γράμμα της προς τους γονείς της η 22χρονη Αγγελική: «Οι επιλογές που είχα για τη ζωή μου ήταν δύο. Η πρώτη θα ήταν να τελειώσω τη σχολή, να βρω μια δουλειά απ’ όπου θα μου δίνουν ως ελεημοσύνη ένα μεροκάματο ενισχύοντας θεσμούς και πλούτη άλλων που θα στρέφονται εναντίον μου, ενώ παράλληλα στον ελεύθερό μου χρόνο θα έκανα και καμιά ακαδημαϊκή κουβέντα όπου θα ανέλυα πόσο μίζερη είναι η ζωή μου και τι καλά που θα ήταν αν ανατρεπόταν το σύστημα με κάποιο μαγικό τρόπο που θα έπεφτε από τον ουρανό… Η άλλη επιλογή ήταν να βγω από τους περιορισμούς που επιτάσσει με κάθε τρόπο η κοινή λογική, γιατί την πραγματική ζωή δεν τη ζητιανεύεις, την παίρνεις! Εγώ ζω σήμερα και δεν μπορώ να περιμένω το αύριο. Το μέλλον είναι η μάσκα του φόβου…».

Σε άλλο σημείο της επιστολής της προς τους γονείς της η νεαρή κατηγορούμενη αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα αγχωνόσασταν και εσύ και ο πατέρας μου για το ότι δεν είχα συγκεκριμένο πλάνο να σας παρουσιάσω για τη ζωή μου, σας φαινόμουν αναποφάσιστη, στην πραγματικότητα όμως εγώ από καιρό είχα πάρει τις αποφάσεις μου, αν και απομακρύνονταν πολύ από τους δικούς σας ορίζοντες». Κλείνοντας την επιστολή της η 22χρονη, που μετά τη σύλληψή της κρίθηκε προφυλακιστέα, γράφει στους γονείς της: «Σας αγαπάω όλους πολύ, μην το ξεχάσετε ούτε να αμφιβάλλετε λεπτό γι’ αυτό…».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook