Ο επιχειρηματίας που «έκαψε» τον Παπαντωνίου με την κατάθεσή του | Video

ο-επιχειρηματίας-που-έκαψε-τον-παπα-758200
  • Ο πάλαι ποτέ φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου κατέθεσε στους ανακριτές τον τρόπο με τον οποίο διευκόλυνε τον πρώην υπουργό για να βγάλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία
  • Ο επιχειρηματίας, κατά την απολογία του, υποστήριξε πως δεν πίστευε πως ήταν παράνομα όλα αυτά τα χρήματα ενώ θεωρούσε τον κ. Παπαντωνίου ως έναν έντιμο άνθρωπο
  • Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως αυτά τα χρήματα ήταν στο χρηματοκιβώτιο του προερχόμενα από κληρονομιές και εκποίηση έργων τέχνης

Επιχειρηματίας και φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι το άτομο που τον «κάρφωσε» και τον οδήγησε πίσω από τα κάγκελα του κελιού στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα, το εν λόγω άτομο, την Παρασκευή, ομολόγησε τις παράνομες δραστηριότητες του Γιάννου Παπαντωνίου, και επί της ουσίας έδειξε στον πάλαι ποτέ φίλο του τον δρόμο για τη φυλακή.

Ο λόγος για στενό φίλο του Γιάννου Παπαντωνίου, πολιτικό μηχανικό, που είπε, την περασμένη Παρασκευή, στους ανακριτές ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια, τη διετία 2002-2003, την περίοδο της παντοδυναμίας του, βοήθησε τον πρώην υπουργό να βγάλει στην Ελβετία 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν τον επισκεπτόταν, στο σπίτι του στην Κηφισιά, ο κ. Παπαντωνίου, του έδινε τμηματικά δεσμίδες με χρήματα μέσα σε κίτρινους φακέλους. Ο φίλος του τα έπαιρνε, πήγαινε σε τράπεζα των βορείων προαστίων αλλά δεν τα κατάθεσε αμέσως όλα για να μη χτυπήσει «συναγερμός» στο σύστημα. Τα κατέθετε λίγα – λίγα.

Τα χρήματα πήγαιναν πάλι σε δικό του λογαριασμό στην Ελβετία και εν τέλει κατέληγε σε έναν από τους επτά τραπεζικούς λογαριασμούς που διέθετε ο κ. Παπαντωνίου στη χώρα ενώ στους έξι από αυτούς ήταν συνδικαιούχος η σύζυγός του, η κ. Κουράκου.

Στην απολογία του είπε ότι δεν πίστευε ποτέ πως ήταν παράνομα όλα αυτά τα χρήματα ενώ θεωρούσε τον κ. Παπαντωνίου ως έναν έντιμο άνθρωπο. Όπως είπε, δεν πήρε ποτέ αμοιβή.

Χαρακτηριστικά, ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Άμυνας, φέρεται επίσης να είπε στους ανακριτές, ότι την κρίσιμη για την υπόθεση της σύμβαση των φρεγατών περίοδο, δηλαδή «μέσα σε δύο χρόνια, το 2002 και 2003, πήρε τμηματικά από τον κ. Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά».

Ο κ. Παπαντωνίου, όταν ρωτήθηκε από τους ανακριτές, απάντησε πως είχε αυτά τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο του από κληρονομιές, εκποίηση έργων τέχνης. Δεν τα έβαζε στην τράπεζα για λόγους εμπιστευτικότητας.

Ο κατηγορούμενος πολιτικός μηχανικός, που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο εν λόγω πολιτικός μηχανικός, είναι το πρόσωπο από το οποίο η κ. Κουράκου εμφανίζεται να αγόρασε το 2002 ακίνητο στην Σύρο, σπίτι περίπου 300 τετραγωνικών εντός οικοπέδου περίπου 5 στρεμμάτων, καταβάλλοντας ποσό 100 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook