Ο δικηγόρος που πυροβολήθηκε απ’τον συνταξιούχο ξεσπά: Έφαγα 3 σφαίρες και νιώθω ζωντανός-νεκρός

ο-δικηγόρος-που-πυροβολήθηκε-απτον-σ-513318

«Είμαι ακόμη στο νοσοκομείο και δίνω έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμένα, ακόμη. Ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι επεμβάσεις που έκανα», εξομολογείται ο γνωστός δικηγόρος

Τις δραματικές στιγμές που έζησε περιγράφει στο protothema.gr από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο ακόμα νοσηλεύεται ο γνωστός ποινικολόγος της Θεσσαλονίκης, Άδωνις Κουλιούφας, έπειτα από τους τρεις πυροβολισμούς που δέχτηκε από πελάτη του.

«Είμαι ακόμη στο νοσοκομείο και δίνω έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμένα, ακόμη. Ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι επεμβάσεις που έκανα. Ήμουν δεκαπέντε μέρες σε καταστολή και μετά άλλες δεκαπέντε μέρες στην εντατική. Ήμουν ένας ζωντανός νεκρός. Τρεις σφαίρες εξ επαφής δέχτηκα και παραλίγο να πεθάνω. Είναι στιγμές που σκέφτομαι ότι μπορεί και να μην ζούσα τώρα και να είχα υποκύψει στα τραύματά μου. Είναι μια επίπονη διαδικασία αλλά προσπαθώ με τη βοήθεια των γιατρών να γίνω εντελώς καλά και να ξαναγυρίσω στην οικογένειά μου και στα καθήκοντά μου», είναι τα πρώτα λόγια του.

Στο πλευρό του βρίσκεται η αγαπημένη του γυναίκα και η οικογένειά του, οι οποίοι όλο αυτό το καιρό ζουν το δικό τους «Γολγοθά» μέχρι ο άνθρωπός τους να αναρρώσει και να ξαναγυρίσει στη καθημερινότητά του.

«Η γυναίκα μου είναι δίπλα μου αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να γυρίσω στο σπίτι. Καταρχήν αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να περπατήσω καλά γιατί ζαλίζομαι πολύ και πονάω. Είναι ακόμα δύσκολα τα πράγματα για μένα. Παρόλα αυτά, όμως, θυμάμαι τα πάντα, όλα όσα έγιναν εκείνο το μεσημέρι στο γραφείο μου και τους πυροβολισμούς, αλλά δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Όχι ότι θέλω να ξεχάσω αλλά είναι ακόμα ανοιχτή η δικογραφία», λέει στο protothema.gr ο κύριος Κουλιούφας.

Η σύζυγος του Άδωνι Κουλιούφα λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε ο άντρας της από έναν 76χρονο, είχε μιλήσει στο protothema,gr για την κατάσταση της υγείας του και τον σοβαρό τραυματισμό του .

«Ευτυχώς ο άντρας μου έχει ξεφύγει το κίνδυνο, δεν κινδυνεύει η ζωή του από τα τραύματα. Φοβήθηκα πάρα πολύ για τη ζωή του όταν έμαθα ότι τον πυροβόλησαν και έτρεξα αμέσως κοντά του. Είχε τις αισθήσεις του πριν μπει στο χειρουργείο και μάλιστα μου είπε «να έχεις το νου σου στα δικαστήρια». Είναι πολύ καλός δικηγόρος, έχει προσφέρει πολλά στο κλάδο του και ακόμα και τη στιγμή που ήταν πυροβολημένος εκείνος σκεφτόταν τη δουλειά. Όσο για το δράστη δεν τον γνώριζα καθόλου και δεν περίμενα ποτέ να συμβεί κάτι τόσο τραγικό στον άντρα μου», είχε πει στο protothema.gr η δικηγόρος στο επάγγελμα, σύζυγος του κ. Κουλιούφα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον περαμένο μήνα ένας 76χρονος εισέβαλε στο γραφείο του δικηγόρου που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 32 και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Ο δικηγόρος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ όταν ανακοίνωσε στον 76χρονο πως δεν θα χειριστεί ξανά την υπόθεσή του. Τότε ο δράστης έβγαλε από τη τσέπη του το περίστροφο που είχε κρυμμένο και πυροβόλησε τρεις φορές τραυματίζοντας σοβαρά στη κοιλιά, στο δεξί χέρι και στο μηρό τον δικηγόρο.

Στη συνέχεια ο 76χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου και παραδόθηκε, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και 27 κυνηγετικά φυσίγγια.

Τον δρόμο προς τη φυλακή «έδειξαν» ανακριτής και εισαγγελέας στον 76χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 45χρονο δικηγόρο του, με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος -συνταξιούχος του ΙΚΑ- οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο γραφείο του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, απολογούμενος συνέδεσε την πράξη του με τη δικαστική έκβαση που είχε υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο 45χρονος δικηγόρος.

«Θα έχανα το σπίτι μου», φέρεται να είπε στον ανακριτή, εξηγώντας ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του.

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος τόνισε ότι το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 76χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε μαζί του, με το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές το δικηγόρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιά, το μηρό και το δεξί χέρι.

Αμέσως μετά, ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook