Ο Γιώργος Γεωργίου μιλάει για τη σπάνια πάθηση του γιου του: Όταν το έμαθα άσπρισα, έχασα τα δόντια μου | Video

ο-γιώργος-γεωργίου-μιλάει-για-τη-σπάνι-299672

Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος του μίλησε ο Γιώργος Γεωργίου.

Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, εξήγησε πώς ξεκίνησε η ασθένεια, αλλά και εξομολογήθηκε τον πόνο που νιώθει που ο γιος του βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

«Έχω ένα γιο που είναι άρρωστος. Έχει μία σπάνια ασθένεια, λέγεται Φρίντριχ, ελληνικά αν το πούμε αισθητική νευροπάθεια. Είναι σαν αναπηρική πολυθρόνα. Χτυπάει έναν στο 1,5 εκατομμύριο. Το έμαθα το ’92. Ήταν τότε 11 χρονών. Είχε αστάθεια, η οποία σιγά σιγά εξελίχθηκε σε παραλυσία. Άσπρισαν τα μαλλιά μου και μου πέσαν τα δόντια. Τον είχα πάει στην Αγγλία και «τρελάθηκα». Όταν έχεις ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση δεν είναι να τρελαίνεσαι; Δεν είναι αμαρτία; Δεν είναι κρίμα; Ένα παιδί με τρομακτικές δυνατότητες. Στάζει αίμα η καρδιά μου όταν βλέπω τον γιο μου σε αυτή την κατάσταση. Όταν σκέφτομαι τι σκέφτεται αυτό το παιδί μέσα του όλα αυτά τα χρόνια. Πώς νιώθει…», είπε ο αθλητικός δημοσιογράφος.

Τι είναι η ασθένεια Φρίντριχ

Η εν λόγω ασθένεια προκαλεί αταξία στις κινήσεις των ασθενών, με συνέπεια να εκδηλώνεται αστάθεια στο περπάτημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο ασθενής αδυνατεί να μείνει όρθιος ή να περπατήσει.

Πριν από αυτό το στάδιο, όμως, όσοι πάσχουν από τη νόσο Φρίντριχ αντιμετωπίζουν πρόβλημα ισορροπίας και αδυνατούν να περπατήσουν σε ευθεία γραμμή. Επιπλέον, δυσκολεύονται να αρθρώσουν προτάσεις.

 

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook