Ο Γιάνης ήθελε να πετάξει business class κι ας μην είχε εισιτήριο

ο-γιάνης-ήθελε-να-πετάξει-business-class-κι-ας-μην-ε-353863

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Κυριακή 3 Απριλίου. Εν μέσω τις θύελλας αντιδράσεων για τις αποκαλύψεις του Wikileaks και τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου μια γνωστή φυσιογνωμία εμφανίστηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, που ετοιμαζόταν να πετάξει με πτήση της Aegean για το Λονδίνο. Στην ίδια αίθουσα ήταν και πολλοί Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία και ετοιμάζονταν να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής αφού οι διακοπές για το Πάσχα των Καθολικών είχαν τελειώσει.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ντυμένος σπορ, όπως άλλωστε συνηθίζει, έκατσε στην αίθουσα αναμονής και περίμενε την αναγγελία της επιβίβασης. Έβαλε το λάπτοπ του και άρχισε να γράφει. Την ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα; Την ιστορία της ζωής του στον Guardian; Κανείς δεν ξέρει.

Όταν έφτασε η στιγμή της επιβίβασης, οι υπεύθυνοι της εταιρίας ζήτησαν να επιβιβαστούν πρώτα όσοι θα ταξίδευαν πρώτη θέση. Σηκώθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όλα καλά ως εδώ, σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση το γεγονός πως μπορεί να είχε εισιτήριο πρώτης θέσης (business class). Μόνο που δεν είχε…

Όταν πλησίασε στο γκισέ, σύμφωνα με όσα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, η αεροσυνοδός εδάφους του το υπέδειξε αλλά εκείνος επέμεινε πως έπρεπε να περάσει, λέγοντάς της πως έχει συμπληρώσει τις ώρες πτήσεις. Τελικά, για να μην καθυστερήσει η επιβίβαση των υπολοίπων ταξιδιωτών, αποφασίστηκε να τον αφήσουν να περάσει.

Αλλά το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο, κυρίως από τους φοιτητές που συνταξίδευαν με τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας. «Να ο Γιάνης με ένα «ν»» «πετάμε με τον ένα «ν»» έλεγαν.

Τελικά, αν και πέρασε μαζί με τους έχοντες εισιτήριο πρώτης θέσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κάθισε στην business class. Μέσα στο αεροπλάνο, έβαλε ακουστικά στα αφτιά του και συνέχισε να γράφει στο λάπτοπ του. Μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος τον πλησίασαν δύο φοιτήτριες και του ζήτησαν μια… selfie.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook