Ο Γερμανός που αλυσοδέθηκε στο Σύνταγμα «ξαναγύρισε» στον Κορυδαλλό

ο-γερμανός-που-αλυσοδέθηκε-στο-σύνταγ-502393

Στη φυλακή Κορυδαλλού «ξαναγύρισε» σήμερα ο διάσημος γερμανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Γκίντερ Βάλραφ (Günter Wallraf). O κ. Βάλραφ είχε φυλακιστεί στον Κορυδαλλό το 1974.

Τότε, θέλοντας να αντιταχθεί στη δικτατορία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλυσοδέθηκε σε ένα στύλο στην πλατεία Συντάγματος και μοίραζε αντιδικτατορικά φυλλάδια. Συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε μέχρι την πτώση της χούντας και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Τον κ. Βάλραφ υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, μεταφέροντας χαιρετισμό του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή. Τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας και του δώρισε συμβολικά ένα «Αλφαβητάρι του κρατουμένου» στα αγγλικά.

Ο κ. Βάλραφ ζήτησε πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση στη φυλακή, τα επισκεπτήρια και τις δραστηριότητες που έχουν οι κρατούμενοι. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους της φυλακής. Παρόντες ήταν και πολιτικοί συγκρατούμενοί του το 1974 με τους οποίους αντάλλαξαν μνήμες και σκέψεις από την κοινή τους εμπειρία.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook