Ο Βενιζέλος απαντά για το ταξίδι Σκιάθος – Βρυξέλλες με το κυβερνητικό τζετ: Ο νόμος το προβλέπει

ο-βενιζέλος-απαντά-για-το-ταξίδι-σκιάθ-165310

VENIZELOS TZET«Για ακραίο λαϊκισμό» που «αυτοακυρώνεται» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο οποίο αναφερόταν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ταξίδεψε από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες με το κυβερνητικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Βενιζέλος διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Σκόπελο επειδή έπρεπε να μεταβεί στις Βρυξέλλες, για να παραστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στο Ιράκ, στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ουκρανία (μετά και το εμπάργκο της Ρωσίας) και τη Λιβύη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετέβη με πλωτό μέσο από τη Σκόπελο στη Σκιάθο, προκειμένου να μεταβεί με το κυβερνητικό τζετ στις Βρυξέλλες και από τις Βρυξέλλες πάλι στη Σκιάθο και από εκεί στη Σκόπελο.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στο δημοσίευμα τονίζει πως αν επέλεγε άλλον τρόπο μετακίνησης θα έχανε τις διάρκειας τεσσάρων ημερών, διακοπές με την οικογένειά του.,ενώ επισημαίνει: «Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ».

Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook