Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ | Προσφορά 22 εκατομμυρίων ευρώ

ο-βαγγέλης-μαρινάκης-νέος-ιδιοκτήτης-542459

Πλειοδότης για τον ΔΟΛ είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μαρινάκης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε προσφορά 22.892.600 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε 11,9 εκατ. ευρώ, η κυπριακή εταιρία 21 εκατ. ευρώ και ένα άλλο εταιρικό σχήμα 100.000 ευρώ.

Ο ειδικός διαχειριστής του Οργανισμού άνοιξε πέντε φακέλους προσφορών για τους τίτλους και τις συμμετοχές του ΔΟΛ.

Προσφορές κατέθεσαν: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, μία κυπριακή εταιρία, ένα άλλο εταιρικό σχήμα και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Για τον διαγωνισμό που αφορά στην ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ κατατέθηκαν τρεις προσφορές. Πλειοδότης για τα ακίνητα είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα, που κατέθεσε προσφορά σχεδόν 3,780 εκατ. ευρώ.

  • Οι τίτλοι του Οργανισμού

Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:

α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)

β) Βήμα (1945 – σήμερα)

γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)

δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και

ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά.

Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την «προίκα» του ΔΟΛ είναι η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς και συμμετοχές του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου «Αργος» (41,22%).

Ακόμα, το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα.
Ο αγοραστής παίρνει στην κατοχή του το ενεργητικό της επιχείρησης εκτός από τα χρέη, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση είτε να προσλάβει είτε να αποζημιώσει το υπάρχον προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook