Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας

ο-αρχιεπίσκοπος-κρήτης-στον-μητροπολ-453412

«Καλούμαστε να μιμηθούμε το παράδειγμα όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την πίστη και την πατρίδα μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και συλλειτούργησαν αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Παρόντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πολιτικοί, πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όλους τους παρευρισκόμενους για την σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ αναφέρθηκε και στην 150ή επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, για την οποία μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων. Πρόκειται, εξάλλου, για το σημαντικότερο γεγονός της Κρητικής Επανάστασης του 1866.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την παρουσία του με την επισήμανση ότι «Μας δώσατε ένα μήνυμα που έχουμε ανάγκη σήμερα, να μιμηθούμε το παράδειγμα των πατέρων της Μονής Αρκαδίου και όλων όσοι αγωνίζονται για την πίστη και την πατρίδα μας».

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook