Ο απολογισμός του Βουρλάκη ενόψει εκλογών στον εμπορικό σύλλογο Χανίων με αιχμές για κάποιους που «βγάζουν αφρούς»

ο-απολογισμός-του-βουρλάκη-ενόψει-εκλ-739053

Για νέα διοίκηση ψηφίζουν στις 3 και 4 του Οκτώβρη τα 600 περίπου μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, με τον νυν πρόεδρο, Νίκο Βουρλάκη να απευθύνεται στους εμπόρους μέσω συνέντευξης τύπου, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.

Τα μέλη της διοίκησης της αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων Χανίων, παρουσίασαν χθες τον απολογισμό της θητείας τους με αιχμές κατά τις προηγούμενης διοίκησης που τις επόμενες ημέρες ανακοινώνει τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις εκλογές.

«Οι προηγούμενες διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων τόσα χρόνια μας «χόρτασαν» από σεμινάρια και ημερίδες αποπροσανατολισμού για εμάς και κονόμας για λίγους και εκλεκτούς» ανέφερε ο κ. Βουρλάκης ξεκινώντας τον απολογισμό, σχολιάζοντας πως «αντί να ασχολούμαστε με προγράμματα, καρέκλες και τη βόλεψη ορισμένων (…) οργανώσαμε πάνω από 190 δράσεις και κάναμε τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας.

Απολογισμός

Ο κ. Βουρλάκης συνέχισε λέγοντας:

«Μπήκαμε μπροστά σε κάθε αγώνα, μικρό η μεγάλο όλο το προηγούμενο διάστημα και καταφέραμε να αποσπάσουμε και κατακτήσεις. Υπερασπιστήκαμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων από κατασχέσεις, άδικα πρόστιμα ,από διακοπές ρεύματος στην ΔΕΗ, από τις πλημμύρες, από παρεμβάσεις στον ΔΗΜΟ που αφορούσαν εξώσεις σε σπίτια και καταστήματα.

Εμποδίσαμε την ολοκληρωτική εφαρμογή της κατάργησης της Κυριακής αργίας από τον Δήμο Χανίων , με πρόσχημα την επέκταση της τουριστικής περιοχής στο σύνολο της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Χανίων. Εμποδίσαμε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 23:00 από την περιφέρεια Κρήτης με πρόσχημα τις τουριστικές περιοχές.

Προασπίσαμε τα συμφέροντα της μικρής εμπορικής επιχείρησης την ίδια ώρα που κάποιοι συνειδητά θέλουν να μας πείσουν ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι το ίδιο.

Ανοίξαμε τις «πόρτες» του συλλόγου για όλους τους συναδέλφους είτε δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο είτε περιφερειακά χωρίς διακρίσεις και δεσμεύσεις .

Σταθήκαμε οικονομικά στα πόδια μας μόνο από τις συνδρομές των μελών χωρίς τις δεσμεύσεις από δήθεν «επιμορφωτικά προγράμματα» που μόνο σκιές και «μουρμούρα» έφερναν στον σύλλογο με αντάλλαγμα την σιωπή του συνδικαλιστικού οργάνου.

Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση που αφορούσε την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα στον Δήμο Χανίων. Υπερασπιστήκαμε την θεσμοθέτηση κανονισμού με ισόνομο χαρακτήρα, κόντρα σε συμφέροντα ορισμένων που δεν θέλουν να υπάρχει κανονισμός παραχώρησης, θεωρώντας τον δημόσιο χώρο περιουσία τους.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο συλλογικός καθημερινός αγώνας και με άλλους κλάδους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα φέρνει αποτελέσματα ανοίγει νέους δρόμους διεκδίκησης.

Τολμήσαμε με την πρωτοβουλία μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας να αναδείξουμε πρωτότυπα την σημασία που έχει για την ζωή μας η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Αποκτήσαμε εκτίμηση και σεβασμό ανεβάζοντας το Κύρος του Εμπορικού Συλλόγου από φορείς και την Χανιώτικη κοινωνία με τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε.

«Κάποιοι έβγαζαν αφρούς… – Τους χαλάμε τη σούπα»

Συνεχίζοντας, ο κ. Βουρλάκης, σχολίασε πως «την ίδια περίοδο που αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε με ενθουσιασμό από τους μικρούς εμπόρους της πόλης μας, η μειοψηφία της παλιάς διοίκησης του Συλλόγου «έβγαζε αφρούς» από την δράση μας. Τους ενοχλεί και τους έχει χαλάσει τη σούπα ο προσανατολισμός του ΕΣΧ τα τελευταία χρόνια και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υποσκάψουν την ενότητα των εμπόρων στον αγώνα τους για επιβίωση.

Την ίδια ώρα που ήταν απόντες από την συλλογική δράση και τις εκδηλώσεις του συλλόγου, πρωτοστατούσαν:

Στην δίωρη επέκταση του ωραρίου υπερψηφίζοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ),

Στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Στην πρόταση για λευκές νύχτες και μαύρες παρασκευές

Στην άνευ όρων δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στα Χανιά, παραβλέποντας τις επιπτώσεις που θα έχει στην μικρή εμπορική επιχείρηση.

Εμείς λοιπόν Έχουμε ξεκάθαρο με ποιους θα συμμαχήσουμε, με ποιους θα πορευτούμε.

Είναι ο διπλανός μας μαγαζάτορας, ο μικρός συνάδελφος μας, ο μικρός αγρότης, είναι ο συνταξιούχος. Είναι ο εργαζόμενος μισθωτός ο οποίος στηρίζει την ίδια την ύπαρξή μας. Είναι όλοι αυτοί που χρόνια τώρα μας στηρίζουν και τώρα έχουν γίνει πλέον, στόχος εξαθλίωσης μαζί με μας» κατέληξε καλώντας τον κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανιων, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την επόμενη Τετάρτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook