Ο Αντώνης Παπαδεράκης στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο | Photo

ο-αντώνης-παπαδεράκης-στη-διεθνή-έκθε-326750

Με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία, κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης νωπών φρούτων και λαχανικών, FRUIT LOGISTICA, που πραγματοποιήθηκε  στο Βερολίνο μεταξύ 03 και 05 Φεβρουαρίου. Το θέμα της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των εμπορικών ακολούθων στη βάση της προσπάθειας που γίνεται για την διάδοση και εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία και η δημιουργία στενών σχέσεων  συνεργασίας στο εμπόριο, μεταξύ των δύο χωρών, με σταθερά βήματα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Κατά τη διήμερη παραμονή του, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, κ. Χρήστο Ντοκομέ επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης και συναντήθηκε με εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων. Τα κύρια ζητήματα που αναδείχθηκαν, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, καθώς και το μεγάλο στοίχημα που τίθεται για την εξωστρέφεια των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ελληνικής Πρεσβείας, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με έμφαση σε αυτές του αγροδιατροφικού τομέα, σημειώνοντας την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της αύξησης των εξαγωγών μέσα στο 2015 και επισημαίνοντας ότι ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός της Κυβέρνησης θα εξασφαλίσει νέες ευνοϊκές συνθήκες για τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook