Ο έρωτας περνά από το στομάχι και… η νέα εκπομπή γαστρονομίας περνά απ’ τα Χανιά! Δείτε Photos από τα γυρίσματα
Στα Φαλάσαρνα, ο Βασίλης Κομπογεννητάκης, έδειξε στους παρουσιαστές τον παλιό παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο μάζευαν οι ντόπιοι αλάτι των βράχων, από την περιοχή «Ντούζλα» που σημαίνει ορυχεία αλατιού. Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιάννης, τους ξενάγησε στο χειμαδιό των ζώων του, στο νησί Ποντικός. Ο προπάππους του Κομπογεννητάκη ξεκίνησε να το κάνει αυτό. Μάζευε κάθε Οκτώβρη τα ζώα και πήγαινε και τα άφηνε για μήνες στο νησάκι δίπλα στη Γραμβούσα. Αυτά έπιναν νερό από τη θάλασσα, έτρωγαν ένα αλμυρό βότανο που βγαίνει στο νησί, το γαλαζοβότανο και έκαναν ένα κρέας… λουκούμι! Ο Γιάννης συνεχίζει ακόμα αυτή την παράδοση. Και αυτή την εποχή, τον Απρίλη, μαζεύει τους πιο γερούς βοσκούς της Κισσάμου και τους περνάει απέναντι με το καραβάκι.
Την επόμενη ημέρα, ο Νίκος και η Χριστίνα βρέθηκαν στην περιοχή Σκοτεινό, κοντά στο χωριό Νεριανά, όπου ο Γιώργος και η Δέσποινα τους υποδέχθηκαν στον Κήπο της Κυρά-Φροσύνης ενώ η μέρα έκλεισε με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Ντουράκη, με το χαρακτηριστικό κελάρι του, το οποίο είναι σκαλισμένο σε ένα φυσικό βράχο.
Οι παρουσιαστές απόλαυσαν κρασιά από τοπικές ποικιλίες σε συνδυασμό με τοπικά τυριά.Ο Ανδρέας Ντουράκης και ο γιος τους Αντώνης τους αφηγήθηκαν την ιστορία του κρητικού αμπελώνα αλλά και τα διακριτά χαρακτηριστικά των κρητικών ποικιλιών.
Συντελεστές εκπομπής:
zarpanews.gr