Ο έρωτας περνά από το στομάχι και… η νέα εκπομπή γαστρονομίας περνά απ’ τα Χανιά! Δείτε Photos από τα γυρίσματα

ο-έρωτας-περνά-από-το-στομάχι-και-η-νέ-685798
Ζευγάρι στην ζωή και από Σεπτέμβρη… και στην τηλεόραση! Χριστίνα Κανατάκη και Νίκος Νυφούδης ετοιμάζονται να μας διηγηθούν γαστρονομικές ιστορίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από την νέα εκπομπή «Foodstories» που ετοιμάζεται να προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκαν στα Χανιά αναζητώντας αυθεντικές εμπειρίες γεύσης και το zarpanews.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα.
Από τα Φαλάσαρνα μέχρι τον Αλίκαμπο και τα Νεριανά, η Χριστίνα Κανατάκη, γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια της Θεσσαλονίκης και ο σύζυγός της, εστιάτορας σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, Νίκος Νυφούδης, με όπλο τη μεταξύ τους χημεία και την αγάπη τους για το καλό φαγητό, αφέθηκαν στο ταξίδι και απόλαυσαν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που υπόσχονται να μεταφέρουν στους τηλεθεατές.

Στα Φαλάσαρνα, ο Βασίλης Κομπογεννητάκης, έδειξε στους παρουσιαστές τον παλιό παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο μάζευαν οι ντόπιοι αλάτι των βράχων, από την περιοχή «Ντούζλα» που σημαίνει ορυχεία αλατιού. Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιάννης, τους ξενάγησε στο χειμαδιό των ζώων του, στο νησί Ποντικός. Ο προπάππους του Κομπογεννητάκη ξεκίνησε να το κάνει αυτό. Μάζευε κάθε Οκτώβρη τα ζώα και πήγαινε και τα άφηνε για μήνες στο νησάκι δίπλα στη Γραμβούσα. Αυτά έπιναν νερό από τη θάλασσα, έτρωγαν ένα αλμυρό βότανο που βγαίνει στο νησί, το γαλαζοβότανο και έκαναν ένα κρέας… λουκούμι! Ο Γιάννης συνεχίζει ακόμα αυτή την παράδοση. Και αυτή την εποχή, τον Απρίλη, μαζεύει τους πιο γερούς βοσκούς της Κισσάμου και τους περνάει απέναντι με το καραβάκι.

Την επόμενη ημέρα, ο Νίκος και η Χριστίνα βρέθηκαν στην περιοχή Σκοτεινό, κοντά στο χωριό Νεριανά, όπου ο Γιώργος και η Δέσποινα τους υποδέχθηκαν στον Κήπο της Κυρά-Φροσύνης ενώ η μέρα έκλεισε με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Ντουράκη, με το χαρακτηριστικό κελάρι του, το οποίο είναι σκαλισμένο σε ένα φυσικό βράχο.

Οι παρουσιαστές απόλαυσαν κρασιά από τοπικές ποικιλίες σε συνδυασμό με τοπικά τυριά.Ο Ανδρέας Ντουράκης και ο γιος τους Αντώνης τους αφηγήθηκαν την ιστορία του κρητικού αμπελώνα αλλά και τα διακριτά χαρακτηριστικά των κρητικών ποικιλιών.

Συντελεστές εκπομπής:

Παρουσιαστές: Χριστίνα Κανατάκη και Νίκος Νυφούδης
Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης
Αρχισυνταξία: Άννα Ποδάρα
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Σκάρπου

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook