Ο ένας κάνει ένεση… στον άλλον | Χωρίς γιατρό και πάλι η Γαύδος

ο-ένας-κάνει-ένεση-στον-άλλον-χωρίς-γ-88861

gavdos-portΕυτυχώς που δεν συνέβη κάτι απρόοπτο στη Γαύδο μέσα στην τουριστική σεζόν που διανύουμε, καθώς, η έλλειψη γιατρού εν έτη 2013, σίγουρα θα έκανε το γύρο του κόσμου.

Το θέμα πάντως ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά το θάνατο χθες ενός ψαρά, ο οποίος είχε χρόνιο πρόβλημα υγείας και δεν υπήρχε γιατρός, ώστε να προσφερθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να γράψουν τα φάρμακά τους, ενώ όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, περισσότεροι από 1.000 κάθε καλοκαίρι, νιώθουν έντονη ανασφάλεια, αφού δεν έχουν καμία ιατρική κάλυψη αν συμβεί οτιδήποτε.

Κάθε χρόνο, παρά το ότι η δημοτική Αρχή ενημερώνει για το πρόβλημα, το ακριτικό νησί μένει χωρίς γιατρούς και οι κάτοικοι χωρίς δικαίωμα στην περίθαλψη.

Ακόμη και ένας αλλοδαπός ιατρός ο οποίος έκανε την ειδικότητά του στο αγροτικό ιατρείο του νησιού έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τηλεφωνικές οδηγίες που δίνει συχνά-πυκνά ο εφημερεύων ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Κανδάνου, ακόμη και για το πως μπορεί να κάνει… ένεση ο ένας κάτοικος στον άλλο.

Επί σειρά ετών η Γαύδος και οι κάτοικοί της περιμένουν το αυτονόητο για την υγεία τους, βλέποντας την ίδια στιγμή το ολοκαίνουργιο ιατρείο του νησιού να παραμένει χωρίς μόνιμο… ένοικο.

gavdos

Πηγή : neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook