Ο Έλληνας φίλος του πιλότου του μοιραίου boeing ξεσπά για όσα λέγονται

ο-έλληνας-φίλος-του-πιλότου-του-μοιραί-134143

pilotos_kontogiannisΛυπημένος και σοκαρισμένος από όλα όσα ακούγονται για τον πιλότο του μοιραίου boeing δηλώνει ο Ελληνας Θάνος Κοντογιάννης, φίλος του Ζαχρί Αχμάντ Σαχ, ο άνθρωπος που του είχε προμηθεύσει εξαρτήματα για τον προσομοιωτή πτήσεων που είχε στο σπίτι του και τώρα έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών καθώς διαπιστώθηκε ότι από αυτόν είχαν διαγραφεί αρχεία, κίνηση η οποία, προς το παρόν θεωρείται ύποπτη.

Στην τελευταία ανάρτησή του στο ιστολόγιό του που αναφέρεται στον πιλότο Ζαχρί, ο Θάνος Κοντογιάννης σημειώνει ότι ένας τρομοκράτης δεν θα μπορούσε να είναι τόσο κοινωνικός όσο ο Ζαχρί, ενώ όσον αφορά τον εξομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του κυβερνήτη του μοιραίου boeing στην Κουάλα Λουμπούρ ο αναφέρει ότι, όπως πολλοί άλλοι κυβερνήτες εμπορικών αεροσκαφών, έτσι και ο Ζαχρί είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον βοηθήσει με το λογισμικό των εξομοιωτών πτήσεων. «Δεν μεταφράζω την ύπαρξη του εξομοιωτή πτήσεων ως απειλή, το μεταφράζω ως αγάπη για τις πτήσεις. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ένα πράγμα. Και οι οδηγοί αγώνων ταχύτητας έχουν εξομοιωτές σπίτι τους. Μπορεί αυτό να τους χαρακτηρίσει τρομοκράτες;».

«Ακουσα τις τελευταίες ημέρες να λέγονται πολλά για τα αρχεία που έχουν διαγραφεί. Συγνώμη, πώς γνωρίζετε ότι διεγράφησαν σκοπίμως και όχι επειδή απλά ήταν προσωρινά αρχεία;», αναρωτιέται και εν συνεχεία εξηγεί πώς αυτομάτως σβήνονται ορισμένα αρχεία από τους προσομοιωτές, χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου χεριού.Οι προσομοιωτές πτήσεων είναι ένα παιχνίδι. Μπορεί να κάτσει και να παίξει κάποιος χωρίς το άγχος της πραγματικής πτήσης, χωρίς όλες τις ανησυχίες που μπορεί να έχει ένας πιλότος για τα θέματα ασφαλείας, τους περιορισμούς και τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε χειρισμός γίνεται σε ένα κόκπιτ εμπορικής πτήσης. Επίσης, είναι ένα καλό εργαλείο για να μάθει κανείς να πετά, ή απλά για να επισκεφθεί εικονικά όλο τον κόσμο. Οπως και να έχει είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή της πραγματικής πτήσης.Η προσθήκη κίνησης στον προσομοιωτή παρέχει στον πιλότο μια ρεαλιστική διαδραστικότητα, σαν αυτή που έχει κανείς όταν πετά με αεροπλάνο, και κάνει την όλη εμπειρία καθηλωτική», προσθέτει ο Θάνος Κοντογιάννης.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του στο ιστολόγιό του, αφού εύχεται επίσης ο Ζαχρί να είναι κάπου ζωντανός και ασφαλής, επαναλαμβάνει ότι ο πιλότος του μοιραίου boeing ήταν ένας από τους πιλότους που επικοινώνησαν μαζί του για να του ζητήσει το λογισμικό εκείνο που θα επέτρεπε στον προσομοιωτή του να έχει κίνηση, αλλά και τη θλίψη του για τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης περί του ενδεχομένου να ήθελε ο Ζαχρί να αυτοκτονήσει ή να χρησιμοποίησε το αεροσκάφος για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.«Τον ξέρω πάνω από ένα χρόνο. Είναι ένας καλός άνθρωπος, σύζυγος και πατέρας. Κουράστηκα και από την αρνητική προδιάθεση των μέσων για τον Ζαχρί , χωρίς να έχουν καμία απόδειξη. Ολα αυτά είναι θεωρίες».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook