Ουρές από τα ξημερώματα για το νέο φύλλο της Charlie Hebdo | Ανάρπαστη η εφημερίδα

ουρές-από-τα-ξημερώματα-για-το-νέο-φύλλ-202820

charlieΟι Γάλλοι στήθηκαν στην ουρά για να πάρουν το πρώτο φύλλο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που κυκλοφόρησε σήμερα, μετά την αιματηρή επίθεση με τους 12 νεκρούς.

ourescharlie1Μια εβδομάδα μετά την επίθεση στα γραφεία της την περασμένη Τετάρτη με τους 12 νεκρούς, η σατιρική εφημερίδα ανακοίνωσε ένα τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά κτλ).

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Λιμπερασιόν. Πάνω από το σκίτσο του προφήτη σε πράσινο φόντο, το χρώμα του ισλάμ, ο τίτλος «Όλα συγχωρούνται» έρχεται σε αντίθεση με τη δηκτική και ανελέητη στάση που τηρεί συνήθως η εφημερίδα.

ourescharlie2Ωστόσο το πορτρέτο του προφήτη, ο οποίος κρατάει την επιγραφή «Είμαι Charlie» την οποία κρατούσαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια διαδηλωτές την Κυριακή στους δρόμους της Γαλλίας, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook