Οριακή η άνοδος στον εσωτερικό τουρισμό τη φετινή σεζόν

οριακή-η-άνοδος-στον-εσωτερικό-τουρισ-257147

Σε θετικούς ρυθμούς κινείται η κίνηση στην ακτοπλοΐα και γενικά στο μέτωπο του εσωτερικού τουρισμού τον Ιούλιο σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Μία εβδομάδα πριν κλείσει ο μήνας η γενική εικόνα παραπέμπει σε ένα σκηνικό συγκρατημένης αισιοδοξίας σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Άλλωστε ο Ιούλιος πέρυσι πήγε «χαμένος» λόγω των εξελίξεων στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο και φέτος είναι λογικό να υπάρχει ανάκαμψη. Είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε ότι η εικόνα του εσωτερικού τουρισμού θα είναι κατά τι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο απέχει από τις καλές εποχές όπου ο εσωτερικός τουρισμός «έδινε» 3,8 δισεκ. στην εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για φέτος ο τζίρος του εσωτερικού τουρισμού θα είναι πάνω από πέρυσι όπου κατέγραψε το αρνητικό ρεκόρ του 1,1 δισεκ. ευρώ.

Πάντως ειδικά στην ακτοπλοΐα η είσοδος νέων πλοίων στην αγορά και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων αφενός έχει επιφέρει ένα σκηνικό προσφορών αλλά και μια τόνωση της ζήτησης.

Πηγή: bluebirds.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook